Studenter kan få bo i Lopthet

- in Bostad, Nyheter
@Gustaf Eriksson

Det blir inga tält i år, men Teknologkåren kan ändå komma att erbjuda en akut lösning för studenter som saknar bostad.

– Vi utreder just nu möjligheterna att låta dem bo i vår festlokal Lopthet, säger kårens ordförande Erik Iveroth.

Förra året reste Teknologkåren två tält på Campus där studenter utan bostad fick bo för tio kronor natten. I år är bostadsbristen värre än någonsin, men trots det blir det inte några tält.

– Vi har inte resurser till det. Dessutom är det en alltför kortsiktig lösning, säger Teknologkårens ordförande Erik Iveroth.

Lopthet möjlig akutlösning

Men efter att sju desperata studenter tillbringat lördagsnatten utanför International housing office för att vara först i kön i morgon bitti, kan ändå Teknologkåren komma att erbjuda ett akutboende.

– Jag har bett vår lokalansvariga att undersöka möjligheten att låta dem som verkligen inte har någon bostad sova i Lopthet, säger Erik Iveroth.

Öppnar kanske ikväll

Lopthet är Teknologkårens festlokal. Byggnaden ligger bakom Kemicentrum, och är utrustad med ett stort kök.

– Det är en högst temporär lösning som vi kan ta till för att lösa den akuta krisen. Jag hoppas att vi kan öppna upp Lopthet i kväll eller i morgon, säger Erik Iveroth.

I morgon drar teknologernas nollning i gång. Erik Iveroth hoppas att kårens faddrar kommer att erbjuda bostadslösa studenter tak över huvudet.

– Vi har uppmanat alla faddrar att göra en insats och vi har marknadsfört Bopoolen.nu väldigt hårt. Vi måste alla hjälpas åt. Det är bedrövligt att kommunen inte har gjort något åt detta. Alla vet att problemet kommer och alla pratar om det, men ingen gör någonting, säger han.

Text: Gustaf Eriksson