Här finns lediga bostäder

- in Bostad, Studentliv
@Gustaf Eriksson

För första gången hyr nu International housing office ut bostäder även till svenska studenter. 80 lägenheter och rum finns att tillgå och du kan flytta in på en gång.

För ungefär en månad sedan kunde Lundagård berätta att alla bostadssökande utländska studenter som vänt sig till bostadskontoret International housing office, IHO, hade fått tak över huvudet.

Nu står det klart att omkring 80 av de bostäder som IHO administrerar är lediga.

På grund av en regeländring, som låter Lunds universitet tillsammans med åtta andra lärosäten hyra ut bostäder även till svenska studenter, kan alla studenter vid universitetet söka de lediga bostäderna.

”Intressant att se hur stort intresset är”

De tillgängliga bostäderna är till största delen enrumslägenheter med eget pentry, men det finns även några korridorrum. Bostäderna finns i Lund, Malmö och Helsingborg.

I februari hyrs 30 bostäder ut. I mars kommer ytterligare 50 rum bli lediga vid Folkets park i Malmö. Alla rum är möblerade.

– Det ska bli intressant att se hur stort intresset är för dessa rum och denna erfarenheten tar vi med oss i den fortsatta planeringen av studentbostäder, säger Dan Sjöholm, servicechef på Lunds universitet i ett pressmeddelade.

Hyrs ut till sommaren

Intresseanmälan till de lediga bostäderna görs på Bopoolen.nu. Uthyrnings sker enligt först till kvarn-principen. Inflyttning kan ske så fort kontraktet är påskrivet.

Till hösten måste dock bostäderna vara tillgängliga för internationella studenter. Det innebär att de inte hyrs ut längre än till den 22 juli.