Medarbetare

Medarbetare

Gustaf Eriksson var tidigare reporter på Lundagård och arbetade som webbredaktör på tidningen år 2010-2011.
Carl-Johan Kullving var webbredaktör på Lundagård mellan 2013–2015. Han blev medarbetare på Lundagård år 2010 och har även bytisbloggat från Hongkong våren 2013.
Casper Danielsson är webbredaktör på Lundagård sedan 2015. Han blev medarbetare på Lundagård år 2014 och har även specialbevakat Europaparlamentsvalet och riksdagsvalet 2014.
Jacob Hederos är tidigare reporter på Lundagård och var webbredaktör för tidningen 2011-2013.
Tindra Englund var webbredaktör för lundagard.se och lundagard.net 2016-2017. Hon var tidigare medarbetare på Lundagård sedan hösten 2014 och har varit såväl nyhetsreporter som kulturskribent och krönikör.
Fredrik Toreblad är serietecknare och illustratör på Lundagård sedan hösten 2011.
Virve Ivarsson var redaktör för Lundagård 2015 -2016 med särskilt ansvar för kultur. Hon har varit reporter på Lundagård sedan 2011 och har läst sex terminer på juristprogrammet, två vid författarskolan och dessutom en del filosofi och litteraturvetenskap. Hon har även arbetat som nyhetsreporter på HD-Sydsvenskan och som ledarskribent på Expressen.
Annika Skogar var redaktör för Lundagård mellan 2013-15. Hon blev medarbetare på tidningen 2010 och har även varit studentlivskrönikör och uppsatsbloggare.
Detta är en debattartikel. Det är inte tidningen Lundagårds åsikter som framförs här.
Lisa Bergenfelz var webbredaktör på Lundagård 2017-2019. Hon har tidigare varit medarbetare och jobbat som reporter på tidningen.
Ida Ölmedal var chefredaktör och ansvarig utgivare för Lundagård år 2011-2013. Innan dess var hon studentlivskrönikör, redaktör för internationella hemsidan samt reporter på tidningen.
Lin Hjorth är tidigare Novischbloggare och Studentlivsbloggare på Lundagård.
Hedvig Areskoug var tidigare reporter och studentlivskrönikör. Våren 2013 bloggade hon på Bytisbloggen under sin utbytestermin i Bologna i Italien.
Nina Morby är webbredaktör och ansvarig utgivare på Lundagård. Hon har tidigare varit reporter och krönikör på tidningen.
Marcus Bornlid är kultur- och nyhetsreporter på Lundagård sedan våren 2014, och studentlivskrönikör sedan hösten 2015. Han gillar Talking Heads och har enligt uppgift "en frikyrklig aura".
Kenneth Carlsson var redaktör och ansvarig utgivare på Lundagård från 2013 till 2015 och blev medarbetare 2011. Har tidigare varit nöjeskrönikör och nöjesredaktör på tidningen.
Max Jedeur-Palmgren var biträdande redaktör på Lundagård år 2011-2013. Innan dess var han reporter, kulturskribent och krönikör på tidningen.
Louise Lennartsson är reporter och före detta redaktör för Lundagård.
Linus Gisborn var redaktör och ansvarig utgivare på Lundagård 2016-2017. Han har tidigare varit redaktör för tidningens 95-årsbilaga och blev medarbetare 2013.
Axel Jönsson var biträdande redaktör för Lundagård år 2009-2011.
Vendela är tidningsredaktör och annonsansvarig på Lundagård. Hon har varit reporter och kulturskribent på Lundagård sedan våren 2017.
Q
Q är egentligen en förkortning för latinets quis; vem, och just vem det är vet ingen mer än denne själv. Q är Lundagårds meste konstant som fick sin första Q-vers publicerad i Lundagård nummer 7, år 1920. Denne påstår sig själv vara “det upplysta förståndets morgonsol” som i en satirisk skildring ger sin bild av någon eller något med anknytning till studentlivet. Ofta är det elakt skrivet men det anses trots det vara en heder i studentlivskretsar att bli “q:uad”. För att förstå versen krävs det dock mycket kunskap om den det handlar om för att greppa poängerna.
Sebastian Hagberg var tidigare reporter, kulturskribent och krönikör på Lundagård.
Daniel Norbeck har tidigare bloggat för Uppsatsbloggen.
Tanja S.E. Henriksson var tidigare bloggare på Novischbloggen.
Martin är Lundagårds webbredaktör.
Andrea Ax Karlsén är reporter på Lundagård sedan hösten 2014, och studentlivskrönikör sedan hösten 2015.
Morrhoppan är överallt och ingenstans.
Philip Stålhandske är kulturskribent och reporter på Lundagård, samt sitter i tidningens redaktion, bland annat som ansvarig för litteraturkritiken. Tidigare har han även varit krönikör.
Filippa Werner Sellbjer är reporter på Lundagård och var studentkrönikör från hösten 2016 till vintern 2017.
Maria Rosén var tidigare studentlivskrönikör och reporter på Lundagård.
Smålänningen Isak Engqvist var tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård och Centerstudenters förste vice ordförande. Han pluggade juridik och gillar att resa, sjunga och spexa.
Simon var redaktör på Lundagård 2017-2019. Han var tidigare reporter, krönikör och medlem i Lundagårdsredaktionen.
Beri Zangana är reporter på Lundagård sedan hösten 2014.
Jacob Andersson är nyhetsreporter och kulturskribent på Lundagård sedan våren 2017.
Tove Nordén var redaktör och ansvarig utgivare för Lundagård 2015-2016. Hon började som medarbetare på Lundagård 2014 och satt även med i redaktionen från hösten 2014. Tove har även varit redaktör för tidningens novischbilaga. Hon har tagit en kandidatexamen i journalistik och miljövetenskap vid Lunds universitet och har tidigare gjort praktik på Sveriges Radio.
Frida Malmgren är serietecknare på Lundagård sedan våren 2015.
Anton Pilotti har tidigare bloggat för Uppsatsbloggen.
Karolina Jakstrand är reporter, krönikör och novischredaktör på Lundagård.
Bengt Pettersson var reporter och kulturskribent på Lundagård 2012-13.
Felicia Green var redaktör och ansvarig utgivare på Lundagård 2017-2019. Hon har tidigare arbetat som allmänreporter, redigerare och kulturreporter på bland annat Trelleborgs Allehanda och Borås Tidning. Hon har en journalistexamen från JMG och var i januari 2015 praktikant på Lundagård.
Emma Andersson är 23-åringen som varvar studier i etik med skrivandet av ungdomsromaner och livet som författare. Hon har alltid böcker med sig, lyssnar på musik dygnet runt och ser helst på tv-serier i dagslånga maraton. Emma är en av Lundagårds studentlivskrönikörer och reportrar.
Jessica Gustafsson är reporter på Lundagård sedan hösten 2014.
Daniel Kindstrand är reporter och fotograf på Lundagård sedan hösten 2012.
Tor Gasslander är reporter och kulturskribent på Lundagård sedan 2012.
Anahita Nicoobayan var tidigare studentlivskrönikör och studentlivsbloggare på Lundagård.
Dennis Jörnmark Callstam är 20 år och har bytt spårvagnarna i Göteborg till pendeltrafiken mellan Malmö och Lund för att studera Freds- och konfliktvetenskap och leverera bittra funderingar i krönikeformat för Lundagård var fjärde måndag. Annars läser han Hjalmar Söderberg, vill köpa en uppstoppad sumphöna på Tradera och längtar till klipporna i Bohuslän. I Lund rör han sig mest vid Smålands nation, ICA Studentlyckan eller spår ett på Centralstationen.
Jens Hansen är fotograf på tidningen Lundagård och framförallt den internationella editionen lundagard.net.
Patrik Kronqvist var redaktör och ansvarig utgivare för Lundagård 2005-07.
Henrik Pehrsson bloggade under hösten 2016 om det amerikanska valet på plats i Washington D.C. Från och med våren 2017 är han även reporter på Lundagård.
Josefin Wennang är reporter på Lundagård sedan hösten 2014.
Gustav Wirtén är reporter på Lundagård sedan januari 2015.
Erik Hultgren är tidigare fotograf på Lundagård och har även drivit Valbloggen.
Patrice Soares är den tidigare ordföranden på Samhällsvetarkåren som numera studerar till socionom. Han kommer skriva om utbildningspolitik från ett socialdemokratiskt perspektiv, med ett fokus på synen på jämlikhet och rättvisa i studentvärlden. Patrice är en av Lundagårds fyra utbildningspolitiska krönikörer som publiceras varje måndag.
Ida Lunga är studentlivskrönikör hos Lundagård sedan höstterminen 2018.
Miranda Gatti är kultur- och nyhetsreporter på Lundagård sedan hösten 2015.
Sebastian Manieri är reporter på tidningen Lundagård.
Axel Hilleskog arbetade tidigare som reporter på Lundagård.
Camilla Göth är reporter på Lundagård sedan januari 2015.
Edvard de Fine Licht är tidigare reporter och novischredaktör på Lundagård.
Linna Fredström studerar pol kand.-programmet i Lund. I julklapp önskar hon sig alltid strumpor och hösten 2016 bloggar hon från sin utbytestermin i Melbourne.
Filip Rydén var redaktör för Tidningen Lundagård 2017. Han var medarbetare på tidningen sedan 2013. Förutom att skriva har han även arbetat med tidningens layout och design.
Hedvig Wrede är reporter på Lundagård sedan februari 2015.
Saga Sandin är reporter, fotograf och krönikör på Lundagård. 2014 var hon även karnevalsredaktör på tidningen.
Sofia Esfandi är reporter på Lundagård sedan februari 2015.
Jesper Alex-Petersen är aktiv i Malmös socialdemokratiska studentklubb och skriver för den socialdemokratiska tidskriften Libertas. Jesper är även läkarstudenten som inför hösten 2012 har inlett sin doktorandstudie i folkhälsa. Jesper var tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård.
Esau Alcona var tidigare nöjeskrönikör och kulturskribent på Lundagård.
Tobias Stefansson är tidigare reporter och spexrecensent på Lundagård.
Victor Z Hahn är tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård och tidigare aktiv i Lundaekonomerna.
Lundagårds bildchef sedan hösten 2013. Aktiv på tidningen sedan 2011.
Angelica Kauntz var 2014-2016 medarbetare på Lundagård. Hon har en bakgrund som både kår- och kommunpolitiker. Hösten 2014 började hon som utbildningspolitisk krönikör.
Viktor Drangnell-Ek är reporter på Lundagård sedan vintern 2014.
Sofia Fritze är reporter på Lundagård sedan våren 2015.
Cornelia Smedberg är reporter på Lundagård sedan våren 2016.
Axel Rydén har varit medarbetare på Lundagård sedan våren 2016. Axel är reporter på tidningen och skriver såväl nyheter som kultur.
Malin Johannesson är illustratör och skribent på Lundagård sedan 2013.
Jimmie Larsson var tidigare kulturskribent och nöjeskrönikör på Lundagård.
Linnéa Berglund pluggar strategisk kommunikation på Campus Helsingborg. När hon inte sitter begravd i kurslitteraturen lyfter hon vikter på gymmet, pysslar med papper och färg eller lyssnar på musik som spelades in långt innan hon föddes. Linnéa är reporter och krönikör sedan 2013.
Axel Vikström arbetade tidigare som reporter på Lundagård.
Philip Norrman är andre vice ordförande i Studentföreningen Ateneum och pluggar politices kandidatprogrammet. Han gillar klassiskt herrmode, bra böcker och god lager. På Lundagård skriver han utbildningspolitiska krönikor från ett borgerligt perspektiv.
Filip Lyrheden är tidigare nöjeskrönikör, reporter samt Efter Examen-redaktör på Lundagård.
Henrik Jonsson var tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård. Han var även vice ordförande för Lunds univeristets studentkårer 2010-2011.
Isabel Vinterbladh är nyhetsreporter och kulturskribent på Lundagård sedan hösten 2016.
Pontus Bark är reporter på Lundagård sedan hösten 2013.
Glad och överkänslig student som läser medie- och kommunikationsvetenskap i Lund. Kommer under hösten att dela med mig av mitt otroligt spännande uppsatsarbete. Tycker om att skriva, äta godis och helt för ärliga samtal. Kan dessutom promenera hur långt som helst.
Stina Linde var tidigare reporter och novischredaktör på Lundagård.
Sara Dahlman var tidigare reporter och novischredaktör på Lundagård.
Teresia Olsson har ett stort engagemang för likabehandlingsfrågor och älskar att diskutera sociala normer. Hon var tidigare studiesocialt ansvarig på Teknologkåren och är aktiv i Gröna studenter. Hon var tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård.
Mette Mjöberg Tegnander var tidigare reporter, nöjeskrönikör och novischredaktör på Lundagård.
Samira Kousha är en 23-årig juriststudent som lämnar studentlivet i Lund för utbytesstudier i Shanghai våren 2014. I Kinas största stad ser hon fram emot sitt nya campusliv, kulturkrockar och storstadsliv.
Johanna Grönbäck var tidigare liberal utbildningspolitisk krönikör på Lundagård och har varit ordförande för Studentföreningen Ateneum ordförande för Moderata Studenter vid Lunds Universitet.
Karin Berg är kulturskribent och nyhetsreporter på Lundagård sedan hösten 2016.
Elina Berg är tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård som studerat masterprogrammet för Welfare policies and management vid Lunds universitet. Hon har tidigare bland annat varit ordförande för Samhällsvetarkåren och har en läggning åt det socialdemokratiska. Hon brinner för lokala och regionala frågor som ligger nära studenternas vardag. Hon irriterar sig på makthavare som tycker att det är okej att studenterna har sämre levnadsstandard än andra och motiverar det med att säga "så hade jag det när jag var student".
Elisabeth Gehrke är den socialliberala pomeranian-hundägaren som också är Sveriges förenade studentkårers (SFS) före detta vice ordförande, före detta studentrepresentant i universitetsstyrelsen och ordförande för Europeiska studentunionen. Tidigare krönikör på Lundagård.
Elin Sivard är reporter och krönikör med fokus på Helsingborg sedan 2013.
Sara Wigsén var praktikant på Lundagård i maj 2014.
Viktor Ström var chefredaktör och ansvarig utgivare för Lundagård år 2007-2009.
Malte Lindahl är tidigare nöjeskrönikör, spexrecensent och reporter på Lundagård.
Hanna Håkanson är riksordförande för Liberala studenter, Folkpartiets studentförbund, och ersättare i Lunds kommunfullmäktige. Hon är inne på slutspurten av juristprogrammet vid Lunds universitet och gör så gott hon kan för att klamra sig fast så länge som möjligt. Hanna twittrar som @tanthannah om utbildningspolitik, migrationspolitik, feminism och söta katter på internet.
Sebastian Persson har tidigare varit vice ordförande såväl på Samhällsvetarkåren som Lunds universitets studentkårer. Saker som kännetecknar Sebastian är tron på en stark studentröst, ilska över det bristfälliga resurstilldelningssystemet och förkärleken till långa och sena politiska diskussioner. Sebastian studerar studerar grundkursen i historia.
Liselotte Olsson var chefredaktör och ansvarig utgivare för Lundagård år 2009-2011.
Magnus Johansson är kulturskribent och reporter på Lundagård sedan hösten 2014.
Socialliberala Jonatan Macznik är före detta migrations- och integrationspolitisk talesperson i Luf, Liberala ungdomsförbundet. Pluggar juridik men längtar oftast efter mat från Västkusten. Hittas också i utbildningsnämnden i Göteborg och var tidigare utbildningspolitisk krönikör på lundagard.se
Paula Dubbink är reporter på Lundagård sedan hösten 2012.
Adrian Ericson beskriver sig själv som oberoende progressiv och är utbildningspolitisk krönikör på Lundagård sedan våren 2017..
Kevin Krooks var reporter på Lundagård under hösten 2014.
Melica Flygelholm är Lundagårds internationella krönikör sedan ht-18.
Ulf Waltré är reporter på Lundagård sedan hösten 2014.
Julia Karlsson är studentlivskrönikör och kulturskribent på Lundagård sedan hösten 2015.
Maja Wilhelmsson är studentlivskrönikör hos Lundagård sedan hösten 2018
Mathilda Schlyter betecknar sig själv som feminist/vänster och har varit utbildningspolitisk krönikör på Lundagård sedan våren 2017.
Johan Thorstensson är född 1983 och har läst engelska, svenska, litteraturvetenskap och religionsvetenskap vid Lunds universitet. Han har varit vice ordförande för Lunds humanistkår (numera Humanistiska och teologiska studentkåren) och tycker om att diskutera utbildningskvalitet. Politiskt befinner han sig någonstans strax vänster om mitten på en socialliberal grund. Johan Thorstensson var tidigare utbildningspolitisk krönikör på Lundagård.
Patrik Lundberg var tidigare studentlivskrönikör och reporter på Lundagård.
Vera Johnsson betecknar sig själv som klassiskt liberal och är utbildningspolitisk krönikör på Lundagård sedan våren 2017.
Maya Isaksson var tidigare nöjeskrönikör på Lundagård.
Anton Wedding, 22, pluggar kandidatkursen i litteraturvetenskap på dagarna och jobbar som biografmaskinist på kvällarna. På sin "fritid" skriver han om musik och litteratur, bland annat som redaktör för tidskriften ordkonst och på bloggen mindremusik.com. Gillar att snusa och titta på djurklipp på youtube. Var fjärde fredag möter du honom på lundagard.se.
Ravn Kirkegaard är reporter på Lundagård sedan hösten 2016.
Elfva Barrio är utbildningspolitisk krönikör på Lundagård sedan hösten 2018.
Jenny von Platten var tidigare studentlivskrönikör på Lundagård. Hon läser civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik vid LTH och skriver om saker som får henne att tänka en gång extra.
Quatten har varit medarbetare på Lundagård sedan vårterminen 1924.
Viktor Emanuelsson är skribent och nyhetsreporter för Lundagård sedan våren 2017.
Lovisa Svedlund har varit reporter på Lundagård sedan våren 2017.
Agnes Östberg var reporter på Lundagård under hösten 2014.
Ordkonst är Akademiska Föreningens litteraturutskott och namnet på den tidning som ges ut av föreningen. I ett samarbete mellan Ordkonst och Lundagård återpubliceras ett urval av tidningens kritik här på kulturbloggen.
Filippa Petersson är reporter på Lundagård.
Hilda Gullberg är reporter på Lundagård sedan hösten 2015.
Jeanette Janet Holmberg är kulturskribent på Lundagård sedan våren 2017.
Mikael Gamm är reporter på Lundagård sedan 2013.
Lovisa Eriksson är utbildningspolitisk krönikör hos Lundagård sedan våren 2018.
Louise Larsson är tidigare reporter, krönikör och läsarombudsman på tidningen Lundagård.
Ebba Sundberg är reporter och kulturskribent på Lundagård sedan januari 2015.
Lukas J. Herbers är fotograf på Lundagård sedan hösten 2014.
Sofia Lindbom betecknar sig själv som liberal och är utbildningspolitisk krönikör på Lundagård sedan våren 2017.
Studentbladet är Finlands svenskspråkiga studenttidning och Nordens äldsta studenttidning, grundad 1911. Som en del av det Nordiska studenttidningssamarbetet publiceras ett urval av tidningens litteraturkritik hos Lundagård.
Robin Wikström är en resglad fil. kand. med dåligt språköra men stort studentlivshjärta. Studerar internationell master i Mellanösternstudier i Lund. Var tidigare programchef på Akademiska föreningen och har varit engagerad i nästan allt, nu även på Lundagård.
Christian Carkani är den 22-åriga malmöpoeten som skriver om den enkla men svåra människan. Utöver poesin brinner han för journalistiken. Han har bland annat varit krönikör på Skånska Dagbladet och är nu skribent för Lundagård. För tillfället filar Christian på sin kandidatuppsats på Europaprogrammet, samtidigt som han skriver nöjeskrönikor på Lundagard.se.
Kate Monson drev tidigare Studentlivsbloggen på lundagard.se. Tidigare var hon även krönikör och reporter på den internationella editionen lundagard.net
Yang Zhao är reporter på Lundagård sedan hösten 2014 och främst aktiv på internationella edition lundagard.net
Magdalena Rozenberg är kulturskribent på Lundagård sedan våren 2015. På tidningen recenserar hon främst litteratur.
Caroline Roos Bergman är reporter och redigerare på Lundagård sedan hösten 2016.
Kalandranis Dimitris är fotograf på Lundagård.
Henrik Larsson är fotograf och tidigare bildchef på Lundagård.
Christina Börnkrantz är kulturskribent på Lundagård sedan våren 2015.
Emma Nilsson är både skribent och fotograf. Hon har varit medarbetare på Lundagård sedan hösten 2016.
Felix Borrebaeck är utbildningspolitisk krönikör på Lundagård sedan vt-18. Han beskriver sig själv som klassisk liberal.
Universitas är Norges största studenttidning, som utkommer på alla lärosäten knutna till Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Som en del av det Nordiska studenttidningssamarbetet publiceras ett urval av tidningens litteraturkritik hos Lundagård.
Robert Pranell var reporter på Lundagård under hösten 2014.
Sandra Lindberg är skribent på Lundagård sedan hösten 2016.
Saahil Waslekar är skribent på Lundagård sedan hösten 2014.