Forskare kopierade studentuppsats – fälls för plagiat

- in Nyheter
Två forskare vid Ekonomihögskolan fälls för oredlighet i forskning. Det skriver Lunds universitet i ett pressmeddelande i dag. I en konferenspublikation som två forskare vid Lunds universitet har skrivit ska flera längre textstycken plagierats från två studenters examensarbete. Examensarbetet har inte refererats till, och studenterna tackas endast i en slutnot för datainsamling och analys. Enligt universitetet borde forskarna ha känt till likheterna då en utav dem varit handledare på examensarbetet. Universitetet finner forskarna skyldiga till oredlighet i forskning och det gäller både plagiat och vilseledande uppgifter om studenternas insatser. Ärendet har nu lämnas över till Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.
Artikeln har uppdaterats.

Facebook Comments

You may also like

Lundagårds julkalender: Lucka sex

Fram till julafton publicerar Lundagård en julkalender på