Ny studentfestival i AF-borgens lokaler

- in Nyheter

Den 3 april kommer festivalen Det våras för borgen att äga rum i den då färdigrenoverade AF-borgen. Inomhusfestivalen är tänkt att vara en gemensam aktivitetsdag för studenter. Initiativtagare till eventet är Marcus Nilsson, marknadschef på Sparbanken Skåne. 

Det våras för borgen är namnet på den inomhusfestival som kommer att äga rum den 3 april 2020, i en färdigrenoverad AF-borg. Under dagen, som löper mellan 07 till midnatt, kommer en rad olika konserter och programpunkter att fylla borgens olika rum. Bakom initiativet står Sparbanken Skånes marknadschef, Marcus Nilsson. Sparbanken Skåne har genom Sparbanksstiftelsen Finn gått in med 700 000 kronor för att finansera dagen.

– Festivalen blir unik genom att vi alla gör något gemensamt, under samma tak vid ett och samma tillfälle. Vi kommer att ta del av varandras olika verksamheter och passa på att ha kul under tiden. Det är just denna typ av kreativitet och utbyte som gör Lund till den fantastiska studentstad som den är, säger Kajsa Oscarson, programchef för AF.

Under dagen kommer ett antal frågor att avhandlas, bland annat gällande studenters matvanor, sexualitet och boendesituation. Bland festivalens gäster finns artisten Daniel Adams-Ray, författaren Agnes Lidbäck och programledaren samt före detta lundastudenten Dante Zia.

Festivalen blir även ett tillfälle att fira ombyggnationen av AF-borgen, som beräknas vara klar i slutet av februari. Enligt Sofia Bjursåker, verksamhetschef på AF, kommer den nyrenoverade borgen att möjliggöra för bättre tillgänglighet.

– Framförallt har vi fått en ny hiss vilket kommer förenkla flöden och funktionalitet. Vi har även fått en ny trappa som kommer förbättra flöden för alla typer av event, och möjliggöra för fler verksamheter och fler studenter samtidigt.

Festivalen kommer att avslutas med en pyttmiddag i Stora Salen. En biljett till den och de två andra konserterna kostar 100 kr och kräver studenlegitimation, resterande programpunkter är gratis men kommer kräva en symbolisk biljett. Syftet med festivalen, menar projektledare Mats Nilsson, är att få studenter att få upp ögonen för de engagemang som finns kopplat till borgen och studentlivet. Blir festivalen lyckad finns möjlighet att den återkommer.

– Vi börjar med en gång, skulle det falla väl ut så finns intresse av att göra det igen, säger Mats Nilsson.

– Det har varit lite av en dröm för huset, att känna att det lever och bubblar, säger Sofia Bjursåker.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Insändare: Det finns inget vaccin mot ensamhet

”Att visa vår omtanke och medkänsla med de