Välhängd tjuv på kondomräd

- in Nyheter
@Lundagård

Natten mellan måndagen och tisdagen bröt sig någon in på P6 kontor. Väl inne stal den kräsna tjuven ett stort antal kondomer. Men bara i storlek extra large.

Natten mellan den 23 och 24 februari bröt sig en eller flera tjuvar in hos Projekt 6 i AF Borgen. Dörren till kontoret bröts upp med hjälp av kraftiga verktyg, ett tecken på att tjuven desperat försökt tränga sig in. Men bytet blev kanske inte vad tjuven väntat sig. Det enda han eller hon fick med sig var lite småmynt ur en Röda korset-bössa och sisådär 50 kondomer i storlek extra large. Alla andra kondomer fanns kvar.

– De har gått igenom alla lådor, men tömde bara den med Protex extra large, säger Joakim Grina, samordnare inom Projekt 6.

”Kan få så många de vill”

Vem eller vilka som ligger bakom inbrottet vill han inte spekulera för mycket i. Fast Jokaim Grina berättar skämtsamt att det bara är ett fåtal de känner till som brukar be om storleken extra large.

Om det var just kondomer tjuven var ute efter eller om han eller hon bara passade på att ta några vet inte Joakim Grina. Men han lämnar en uppmaning till både förra veckans och framtida kondomtjuvar.

– Vi har ett stort utbud av kondomer, de kunde bara hade kommit hit under dagtid så hade de fått så många de ville gratis, säger Joakim Grina.

Text: Irina Bernebring Journiette
Foto: Jonas Jacobson