Nytt studentombud på plats efter ett tomt halvår

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Under det senaste halvåret har kontoret på AF-borgen stått tomt. Men nu är Catharina Andersson tagit plats, och Lunds studenter har nu återigen ett ombud.

Det är fortfarande något av ett förvaringsutrymme som Catharina Andersson flyttar in i. Under det senaste halvåret, sedan Maria Chowdhury lämnade tjänsten efter flera års arbete, har studentombudets kontor fyllts med diverse kontorsmöbler.

– Det är lite första dagen stämning. Vi håller på och ordnar upp här för tillfället.

Catharina Andersson kommer direkt från sin tjänst inom socialförvaltningen i Kävlinge, där hon tidigare arbetat med att hjälpa funktionshindrade in i arbetslivet.

– Universitetet är en spännande värld att komma in i. Det var snart 25 år sedan jag slutade min socionomutbildning här i Lund, och det känns kul att komma tillbaka, säger Catharina Andersson.

– Jag var inte så involverad i studentlivet när jag gick här, så jag kommer hit med fräscha ögon och kan därmed ha en förutsättningslös bild av verksamheten.

Några visioner så här långt?

– Nej, men mitt arbete lär bli annorlunda än de tidigare ombuden, då jag har andra intresseområden. Mitt mål, och det jag är bäst på, är att ta hand om individen och dess välmående.

Under första dagen fick generalsekreteraren för studentkårssamarbetet Lus,  Christian Lindgren, guida det nya studentombudet runt i borgen.

Har det byggts upp en hög med ärenden som blivit obehandlade nu?

– Nej, det är rent skrivbord på så sätt. Kårerna har helt enkelt fått ta hand om studentombudsärenden under tiden, säger Christian Lindgren.