"Smältdegel" nästa karnevalsord

- in Studentliv
@Carl-Johan Kullving

”Smältdegel” – det blev dagens ord i Karnevalskryssets femte uppräkning. 

Den hemliga gästen var skådespelerskan Sanna Persson. Karnevalsgeneral Fanny Ramel jublar. Foto: Carl-Johan Kullving
Den hemliga gästen var skådespelerskan Sanna Persson. Karnevalsgeneral Fanny Ramel jublar.
Foto: Carl-Johan Kullving

Uppräkningarna är ett sätt för Lundakarnevalen att påminna Lunds studenter och invånare om att en karneval är i ankommande.
Sanna Persson, tidigare aktiv i bland annat karnevalsrevyn, karnevalsfilmen ”Vaktmästaren och professorn”, Boelspexarna samt flera Hipphipp-produktioner var den hemliga gäst som fick bidra till karnevalens femte uppräkning.
– Nu ska vi göra en blandning som ska få stå och puttra i 85 dagar tills karnevalen börjar, säger karnevalsgeneral Fanny Ramel.

Ett gäng ivriga sektionschefer fick tillsammans med Sanna Persson se till att blandningen blev särskilt karnevalistisk. En lyckad smältdegel á Lundakarneval består av ett manus, solglasögon, noter, pruttkudde, kaffe, biljetter och en hel flaska punsch.

 

 

 

 

 

 

Punsch är definitivt något som kommer finnas i framtiden. Mathias Kågell, krögare på Futuralkarnevalen, häller upp de söta dropparna. Foto: Carl-Johan Kullving
Punsch är definitivt något som kommer finnas i framtiden. Mathias Kågell, krögare på Futuralkarnevalen, häller upp de söta dropparna.
Foto: Carl-Johan Kullving