Eva Åkesson tänker inte avgå

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Uppsala universitets rektor Eva Åkesson, tidigare prorektor vid Lunds universitet, har inga planer på att avgå. Universitetsstyrelsen valde att bordlägga frågan om rektorns framtid, skriver tidningen Ergo.
Flera högt anställda vid Uppsala universitet har kritiserat rektor Eva Åkessons ledarskap. I förra veckan blev det känt att flera vicerektorer inte har förtroende för henne. I dag hade konsistoriet, Uppsalas universitetsstyrelse, möte angående detta. Syftet med mötet var att styrelsen skulle få Eva Åkessons syn på saken och för att ta del av vicerektorernas kritik.
– Jag har lyssnat med stort allvar, och tar kritiken på stort allvar. Jag är villig att lyssna och utveckla mitt ledarskap och kommer att analysera och reflektera kring det här. Jag är ombedd att på nästa möte kommentera den kritik som framförts till mig, säger rektor Eva Åkesson till tidningen Ergo och poängterar att hon inte har några planer på att avgå.

I nästa vecka kommer fler möten att hållas och Carola Lemne, styrelseordförande för Uppsala universitet, hoppas kunna ta ställning till skrivelsen om rektorns avgång så snart som möjligt.