Lugnare än väntat

- in Karneval, Kultur & Nöje

Polisen är i stort sett nöjd med första dagen av Lundakarnevalen. Tre fall av misshandel rapporterades och sju personer omhändertogs för hög berusning.

Jörgen Nilsson, närpolischef i Lund, är i stort sett nöjd med första karnevalsdagen. Foto: Arkiv/Thobias Bergström.
Jörgen Nilsson, närpolischef i Lund, är i stort sett nöjd med första karnevalsdagen.
Foto: Arkiv/Thobias Bergström.

I natt fick polisen in larm om tre fall av misshandel i samband med Lundakarnevalen. Fyra personer misshandlades av en 22-årig lundabo vid Stortorget vid klockan 01:20 natten till lördagen.
– Vi har anhållit honom och håller på att reda ut det fallet just nu, säger Jörgen Nilsson, närpolischef.
Två andra fall av misshandel ägde rum på Grönegatan i natt vid 02.40. I det ena fallet har polisen inga misstänkte. Den andra misshandeln skedde mellan två personer som kände varandra, och bråket löstes på plats.
– Vi fick även omhänderta sju personer för att de var för berusade, vilket är mycket färre än väntat, säger Jörgen Nilsson.

Stökig E-typekonsert
Under E-types konsert igår kväll på Stora scenen, var trängseln ett stort problem. Många besökare ville ta sig fram så nära scenen som möjligt och flera blev klämda. Enligt Jörgen Nilsson har ingen av E-typebesökarna blivit förd till sjukhus och ingen anmälan gjorts.
– Vi är väldigt nöjda med den första dagen förutom de mindre incidenterna. Idag ser vi över säkerhetsläget tillsammans med vakterna och ska försöka jobba smartare. Vårt främsta mål är att förhindra olyckor, säger Jörgen Nilsson.

Härnäst lägger Polisen sitt fokus främst på att hålla säkerheten kring karnevalståget som startar klockan 13.