Fåtal biljetter kvar till Stora nöjena

Idag avgår karnevalståget och det finns fortfarande biljetter kvar till Cirkusen, Kabarén, Spexet och Barnevalen. 

Karnevalsgeneral Fanny Ramel. Foto: Arkiv/Thobias Bergström.
Karnevalsgeneral Fanny Ramel.
Foto: Arkiv/Thobias Bergström.

Karnevalens äldsta inslag, karnevalståget, består i år av 20 stora ekipage och 11 mellanekipage med totalt 600 karnevalister. Till det kommer drygt 800 musikanter från 13 studentorkestrar runt om i Sverige. Karnevalsvagnarna har alla teman på framtiden.
– I år har vi även haft en regissör i Tågsektionen som försökt utveckla vagnarnas koncept tillsammans med respektive vagnschef, säger Fanny Ramel, karnevalsgeneral.

Ser över logistiken
Under gårdagen var det flera långa köer till bajamajor, biljettbodar och entréer. Sektionen Området med sektionschef Jonas Kullendorf ser nu över logistiken för att underlätta flödet av besökare.
– Idag går det även att köpa entrébiljett kontant direkt i entrén istället för i biljettbodarna, säger Fanny Ramel.
Vad gäller biljetter har så har Kabarén och Spexet biljetter kvar till de sista två föreställningarna på söndagen. Barnevalen och Cirkusen har biljetter kvar till sina senare föreställningar både idag lördag och söndag. Showen och Revyn är slutsålda sedan tidigare.

Telefonnätet nere
Under flera perioder under gårdagen var telefonnätet nere, främst vid Universitetsplatsen under de stora konserterna.
– Vi har tidigare diskuterat om att sätta upp extra master, men det konstaterades att det inte hade hjälpt när det är så många människor på så liten yta, säger Fanny Ramel.