Färre kanaler på AF Bostäder

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

”Tv är inte framtidens media”. Så resonerar AF Bostäder och kapar sitt Tv-utbud – något som upprör de boende.

AF Bostäder släcker ner stora delar av sitt Tv-utbud. Nu erbjuds de boende endast SVT, Tv4 samt Lokalkanalen. De med digitalbox kan se TV6 samt Axess Tv. All annan Tv får de boende ta del av via internet – något som inte uppskattas av alla.
– Jag uppskattar att vi fick gratis internet, men det kostar desto mer att köpa Tv-kanaler att titta på. Nu blir det ett mer begränsat utbud, säger studenten Isabel som bor hos AF Bostäder. Hon är även besviken över att AF Bostäder valde att informera om Tv-nedskärningen under sommaren.
– Tajmingen var  inte den bästa. Jag tycker att AF Bostäder skulle ha informerat tidigare och förklarat vad som skulle hända. De framställer det som något väldigt positivt, men vi vet ju inte vad som ska ersätta det, säger hon.
Vad kan ersätta det minskade Tv-utbudet?
– Jag vet inte, men Netflix skulle kunna vara ett alternativ, men inte för de som gillar svensk Tv. Kanske en digitalbox där varje boende för fem egna kanaler, säger Isabel.

Pierre Andersson, bostadsombudsman. Foto: Carl-Johan Kullving
Pierre Andersson, bostadsombudsman på AF Bostäder.
Foto: Carl-Johan Kullving

Framtiden är inte Tv
AF Bostäder är väl medvetna om kritiken.
– Folk har sett det på olika sätt och vissa menar att AF Bostäder tar bort något utan att ge tillbaka. Cirka 20 procent av de som bor på AF Bostäder tittade på Tv dagligen. Vi tror att framtiden för media ligger på internet och inte i Tv:n. Vi letar därför efter något nytt, men jag kan inte berätta vad än, men jag kan säga att det troligtvis kommer handla om en digital lösning, säger Pierre Andersson, bostadsombudsman på AF Bostäder.
Varför skar ni i Tv-utbudet utan att veta vad som skulle ersätta det?
– Vårt avtal med Tv-leverantören gick ut sista juni och vi ville inte binda oss till nya långa avtal.
När kommer ersättningen?
– Jag hoppas det går fort, men det är komplext att hitta bra avtal. Hyran ska inte påverkas av detta samtidigt som de boende ska få det bättre, säger Pierre Andersson.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Tuffare tag mot hemmafester hos AFB

När nationernas klubbverksamhet kör med begränsad kapacitet ökar