Din kärlekshistoria är jagad – av universitetet

- in Nyheter

Föreläsningen, nationsutgången – eller kanske på Tinder? Lunds universitet vill visa hur studenter träffats av Eros pilar och är nu på jakt efter olika kärlekshistorier.

Love @ Lund är ett projekt från universitetet som är ute efter att skildra olika kärleksmöten. Det har skapats inför Lunds universitets 350-årsjubileum och nu är jagas historier från anställda, studenter och alumner som kan publiceras i universitetets olika kanaler.

Fotoutställning på Alla hjärtans dag
Projektet kommer till sist att resultera i en fotoutställning med vernissage på alla hjärtans dag 2017.

Helga Heun är internationell kommunikatör vid Lunds universitet och ansvarig för projektet.

– Vi tänkte att det kunde vara kul att fånga det som är Lunds universitet, inte bara det som händer kring forskning och studier utan de mänskliga mötena som sker här, säger Helga Heun.

Inspirerad av internationell succé
Hon har inspirerats av Facebook-sidan Humans of New York, där människorpå New Yorks gator fotograferas och intervjuas. Men i Helga Heuns projekt är det kärleken vid Lunds universitet som står i fokus.

– Det ska handla om möten och nuvarande  kärlekshistorier i Lund. Vi hade tänkt oss kärlekshistorier mellan partners, när två personer är kära i varandra, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker också det är kul om man kan få med de fysiska mötena, vart de träffades, för det finns så många olika platser på universitetet.

Även utom-bilaterala historier funkar
Men det behöver inte vara två personer. Den som vågar prata om en hemlig kärlek kan också höra av sig.

– Det ska vara kärleksrelationer som blomstrar här och nu på universitetet, men det kan även vara en hemlig crusch, säger hon och ger förslag:

– Till exempel ”Jag såg honom där första gången men han vet inte om att jag är kär.”

Letar nu efter folk
Helga Heun efterlyser nu personer som kan tänka sig vara en del av projektet. 

– Jag vill att personer ska höra av sig  med sina historier till mig, så tar jag sen kontakt och fotograferar och intervjuar dem, säger hon.

Har du något intressant att bidra med? Mejla din historia till: helga.heun@er.lu.se.

About the author

Filippa Petersson är reporter på Lundagård.