Delade meningar i deadlinedrama

- in Kår, Nyheter, Studentliv

I söndags var det deadline för kårerna att skicka in sin ansökan om kårstatus på universitetet. Alla befintliga kårer skickade in i god ordning – utom en. Samhällsvetarkåren missade deadline.

– Vi har fått dispens, säger ordförande Nikolas Theofanus.

– Det har jag inget minne av alls, säger Kristina Arnrup Thorsbro på ledningsstödssektionen.

 

Enligt Nikolas Theofanus ska de ha kommit överens om detta muntligen.

– Vi sprang på varandra vid ett socialt tillfälle. Det var mitt fel att jag tog upp en jobbgrej utanför jobbet, säger han.

Kristina Arnrup Thorsbro, som tar hand om ansökningarna, minns att hon har träffat Nikolas Theofanus, men inte att de skulle kommit överens om dispens.

– Nej, jag måste säga att jag inte kommer ihåg att vi pratade om just det.

Att få kårstatus är viktigt. Sammanlagt får studentkårerna vid Lunds universitet dela på 5,8 miljoner kronor i stöd från universitetet och staten. Att missa deadline skulle innebära att framtiden efter halvårsskiftet den 30 juni är oklar.

– Man kan skicka in ansökan om kårstatus när som helst, men jag kan inte garantera att vi hinner behandla den innan halvårsskiftet om man missar deadline, säger Kristina Arnrup Thorsbro.

Men det är ingen fara på taket. Nikolas Theofanus säger att ansökan kommer att skickas in under måndagen. Och därmed kan alla medlemmar i Samhällsvetarkåren andas ut.

– Jag har pratat med honom (Nikolas Theofanus, Lundagårds anm.) nu och han sa att den kommer att komma in under dagen.

 

Så det är inga problem att vara en dag sen?

– Nej då.

Utöver de befintliga kårerna har ingen annan studentorganisation skickat in någon ansökan.

Läs mer om studentlivsstödet här.