Din kulturguide v. 7

- in Nyheter
@Emma Andersson

Sexfilmskärlek, franska zombies och rockbandstävling. Det är bara några av alla spännande kulturhändelser som Lundagård tipsar om den här veckan.

 

Film

Börja veckan med film. När Doc Lounge gästar Mejeriet tisdagen den 12 februari blir det kärlek i sexfilmsvärlden. Direkt från Göteborgs filmfestival visas långfilmsdokumentären  The Sarnos – A Life in Dirty Movies. Insläpp som vanligt kl. 19.00. Särskilda gäster är även regissören Wiktor Ericsson och Peggy, en av huvudrollsinnehavarna. Är du Malmöbo som inte orkar ta dig in till Lund? Ingen fara, filmen visas även på Babel, samma dag, samma tid.

Är du en sådan som tycker om att analysera det du ser? Passa då på att gå på bio med en psykoanalytiker. Onsdagen den 13 februari kl. 19.00 visar Kino Jan Troells Dom över död man. Samtal med psykoanalytikern Karin Rodhe efter filmen.

 

TV

Om du har missat den otäckt spännande franska zombie-serien Gengångare är det dags att se den nu medan du ännu har chansen. Serien, som är webbexklusiv för SVT Play, har blivit jämförd med bland annat Twin Peaks, och jag rekommenderar den verkligen! Sista avsnittet sändes på webben i torsdags, men alla åtta avsnitten ligger kvar tills lördagen den 9 mars.

 

Konsert

Vill du fira Alla Hjärtans Dag lite annorlunda? Den 14 februari är det rockbandstävling på The Tivoli i Helsingborg. Kvällens tävlande i Popkorn 2013 är banden All The Wrong Reasons, What About Steve?, Holly Puppet, Agony Of Choice och Falling Through. Insläpp kl. 18.30, 60 kr i entré.

 

Klubb

Trött på Alla Hjärtans Dag? Fredagen den 15 februari är det indiehits med enbart kvinnor på sång som gäller. Too Cute To Puke – Valentines Girl Style Now, på Moriska Paviljongen. Fri entré före kl. 22.00. Gästas även av djs Hanna Axelsson och Hedvig Lönnerholm från Blekingska Nation.

 

Teater

En 16-årig tjej delar med sig av sina anteckningar i David Wibergs och Stefan Johanssons uppsättning av Dagboksanteckningar från ett källarhål. Den humoristiska föreställningen kommer till Inkonst  kl. 19.00, torsdagen den 14 februari och fredagen den 15 februari. På fredagen är det även releasefest för David Wibergs ungdomsroman med samma namn, som utkom på Lilla Piratförlaget i januari.

 

Scen

Vill du diskutera viktiga samhällsfrågor på ett annorlunda sätt? Tisdagen den 12 februari diskuterar Spelkultur i Skåne spel som metod för demokrati och deltagande i arrangemanget Games For Change: Asyl, Migration och Flyktingfrågor på Inkonst. Gratis entré, kl. 19.00.

Är det istället filosofi och en utredning av människans märkliga behov du är ute efter? Gå på Lunds filosoficirkel som samma kväll håller föreläsningen Kommer världen att gå under? Om vårt behov av apokalyptiska förväntningar på Palaestra. Kl. 19.30 – 21.00.

 

Övrigt

Uppmärksamma Alla hjärtans dag och lär dig något nytt på samma gång! Gå på Kulturens Alla hjärtans dag-visning Tvåsamhet ur ett historiskt perspektiv – kärlek eller resonemang? Torsdagen den 14 februari, kl. 14.00. Priset ingår i entréavgiften.