Så firar nationerna

- in Siste april, Studentliv

Nu är det dags. På lördagen exploderar Lund i ett hejdundrande Siste april-firande.

Blekingska nationen

På dagen anordnas till att börja med frukost utan för nationen, för att sedan fortsätta i Lundagård och Stadsparken. Klockan 19 är det Siste April-sittning med trerätters och underhållning.

Göteborgs nation

Av gammal tradition anordnar nationen inget under Siste april, utan firar istället första maj med en stor trädgårdsfest från klockan 12:30.

Hallands nation

Nationen har inget arrangemang den siste april, utan firar istället Kvalborg den 29 april tillsammans med Västgöta nation.

Kalmar nation

Dagen börjar med champagne i trädgården på Kalmargården och efter det fortsätter festen i Stadsparken. På kvällen blir det sittning på nationen.

Lunds nation

Klockan 14-18 blir det artister, dj:s och hamburgare i nationens klubb Penthouse, som sedan stänger för att öppna igen klockan 22 fram till 02.

Malmö nation

Nationens Valborgsyra inleds av dj-duon Rebecca och Fiona som går på scen klockan 14 och efter det bjuds det på mat, dryck och överraskningar in på småtimmarna.

Smålands nation

Klockan 22 är det premiär för nationens nya klubb Enda stället. På scen står Malmöbandet Vit Päls och i DJ-båset står Daniel som ligger bakom klubben So Tough! So Cute!.

Tornanationerna

Nationerna Helsingkrona, Sydskånskas och Krichans anordnar tillsammans en fest på Övre Torna. Klubbarna blir Sydskånskas Klubb Urban, Helsingkronas Schlager och Krichans MIAMI och dörrarna öppnas klockan 22.

Västgöta nation

Dagen inleds med samling utanför AF-borgen för att sedan gemensamt tågande till Stadsparken för att tävla i nationslekarna. Eftermiddagen spenderas sedan i parken och på kvällen fortsätter festligheterna.

Wermlands nation

Nationen håller sin årliga Vårbal på Grand Hotel där det bjuds på middag och senare på kvällen blir det dans.

Östgöta nation

Klockan 11 blir det häng på nationens innergård, och klockan 14 kör artister och DJs och artister igång. Mat serveras under dagen, och klockan 22 öppnar nattklubben.