Hårt tryck på Malmö nation

- in Siste april, Studentliv

Biljetterna till Malmö nations siste april-firande tog slut på två timmar och nu är förberedelserna i full gång. På lördagen går festen som planerats i tre månader av stapeln.

– Det kommer bli skitbra, säger festmästare Martina Nordensson.

På Malmö nation firas Siste april med en utomhusfest mellan 12 och 18 och på kvällen blir det nattklubb.

– Dagsfesten kommer vara utomhus på nationens två innergårdar. På den stora innergården kommer vi ha två stora barer, en läktare, en scen med vårt husband och så kommer dj-duon Rebecca och Fiona från Stockholm. På andra innergården blir det mingel och hamburgarförsäljning, säger festmästare Martina Nordensson.

Tusen biljetter på två timmar

När biljetterna till Siste april skulle släppas hade nationen knappt hunnit affischera något, och dessutom var biljetterna försenade.

– När vi skulle släppa biljetterna fick vi skriva upp alla namn på en lista och skicka biljetterna i efterhand. Det var ett sådant tryck, det var skitkul. Tusen biljetter tog slut på bara två timmar, säger Martina Nordensson.

”Hoppas att folk kommer att ha roligt”

Fredagen tillbringar Martina dagen på nationen med att förbereda inför den stora festen. Det ska sättas upp staket, byggas barer och soundcheckas.

Vad förväntar ni er av siste april?

– Att allt ska klaffa. Vi har planerat i tre månader och nu ska det hända. Det ska bli bra väder, det är jättekul, och sedan är det bara att hoppas på att folk kommer att ha roligt. Det kommer bli skitbra, säger Martina Nordensson.