Corpus Medicum närmast idealtiden

Tidspriset gick till Corpus Medicum på årets Tandemstafett.

Lite meckigt, lite tidsbrist men överlag väldigt bra, sammanfattade Marcus Schönbeck och Hanna Bengtsson från Idrottskollegiet som arrangerade Tandemstafetten. Foto: Najla Vallander
Lite meckigt, lite tidsbrist men överlag väldigt bra, sammanfattade Marcus Schönbeck och Hanna Bengtsson från Idrottskollegiet som arrangerade Tandemstafetten.
Foto: Najla Vallander

Några minuter över fem på lördagseftermiddagen rullade de första tandemcyklisterna in i parken Lundagård. Då hade de 22 lagen cyklat i färdats i drygt 20 timmar sedan de lämnade Götaplatsen i Göteborg.
– Jag har varit vaken i 38 timmar. Det känns skitbra att vara tillbaka i Lund, säger Hanna Bengtsson, ordförande för Idrottskollegiet och arrangör för Tandemstafetten.
Hur har det gått?
– Överlag har allting fungerat bra och vår generella bild är att folk är nöjda. Det är klart att det hoppat någon kedja här och där och vissa är besvikna över att det blev tidsbrist och vissa sträckor fick ställas in. Men det är svårt att hålla samman 22 lag, så de flesta har förståelse för det, säger Marcus Schönbeck, vice ordförande för Idrottskollegiet.

Bytte bussar
Först över Hallandsåsen och därmed vinnare av Stora Bergshackan var LTH. Blekingska nationen trampade snabbast över Söderåsen och vann därmed Lilla Bergshackan. Hallands nation fick partypriset och Corpus Medicum vann tidspriset, som gick ut på att komma i mål på en hemlig idealtid.
– De har bytt buss fyra gånger, de har fått leta efter ny chaufför och nu har de även brutit Tandemstafetten. Strulpriset går till Malmö nation, motiverade Hanna Bengtsson.

Sjukvårdaren Arvid Sannum tycker att årets Tandemstafett varit lugn. Foto: Najla Vallander
Sjukvårdaren Arvid Sannum tycker att årets Tandemstafett varit lugn.
Foto: Najla Vallander

Bamseplåster och bandage
Sjukvårdspersonal har följt tandemcyklisterna under fredagen och lördagen.
– Nu är man trött, det är skönt att det är slut. Det har varit en lugn tandem i år, säger Arvid Sannum, en av sjukvårdarna som följt stafetten i en följebil.
Hur då?
– Det är glädjande att så många håller på spritförbudet eftersom det resulterar i färre skador. Vi har delat ut många bamseplåster och lite bandage då det mest handlat om skrubbsår och stukningar. Sen är det klart att folk har varit illamående av bussåkande och fylla, men det har varit kontrollerat, säger han.

Utvärderar
Det dova regnandet dämpade inte de tävlandes festande vid målgången, och ingen badade i Universitetsfontänen.
– Tandemstafetten är inte helt över för oss än. Nu väntar utvärdering och så ska vi skriva ett testamente till de som arrangerar stafetten nästa år, säger Marcus Schönbeck.
– Och så ska vi lämna tillbaka grejer vi lånat och tacka alla våra 31 fantastiska funktionärer som ställt upp, säger Hanna Bengtsson.