Stor kö till Lundakarnevalens ”Stora nöjen”

- in Lundakarnevalen 2022, Nyheter

Tiotusen biljetter sålda på några timmar. Under söndagen stod Lundakarnevalen i Universitetshuset och sålde nästan slut på karnevalens stora nöjen.

I söndags, den 24:e april, köade ett stort antal intresserade genom Lundagård för att köpa biljetter till Lundakarnevalens ”Stora nöjen”. Nöjena är föreställningar som kommer att gå under karnevalshelgen 20–22 maj.

Med ”Stora nöjen” menas följande: Barnevalen – Hotell Elektrolyx, Cirkus Schmirkus, en visning av karnevalsfilmen Sandgatan II, Kabaré Kliché, Revyn Revylution, Showen ”Showen heter Showen” och spexet Andy Warhol. Biljetterna såldes i Universitetshuset.

Linnea Söderström, Lundakarnevalens Press- och Sponschef, berättar att det var ett högt tryck under söndagen. Enligt karnevalens siffror var 788 personer på plats för att köpa, medan 1190 handlade via nätet; sammanlagt 1978 personer handlade under söndagen.

Ändå var det i Universitetshusets lokaler som flest biljetter såldes: 10 942 såldes fysiskt medan 5 462 köptes online. 13 166 av biljetterna var till de stora nöjena medan 3 202 var entrébiljetter.

Hoppet för den nöjessugne är emellertid inte ute, menar Linnea Söderström.
– Senaste uppdateringen jag hade var att det fortfarande finns ett visst antal biljetter kvar.

Antalet människor som stod i kön var inte lika stort som till Uppropet i februari, men det var ändå en rejäl kö. Folkmassan slingrade sig från Universitetshuset till AF-borgen.
– Vi vill säga att det var en rekordlång kö, berättar en stolt Linnea Söderström.

Hon menar även att försäljningen flöt på utan större problem.

Värre var det för de i slutet på kön. Mor och dotter Anna och Linnea Gisselsson ställde sig sist klockan kvart i fem på söndagseftermiddagen i hopp om att få biljetter till spexet och revyn.

Med kön slingrande framför sig och ryggarna mot AF-borgen kändes biljetterna långt borta:
– Vi får se om vi får några. Det känns inte så troligt, sade Anna Gisselsson missmodigt.

Linnea Söderström menar dock att även de som inte kan gå på karnevalens ”Stora nöjen” kommer hitta glädje på området.
– Det finns otroligt mycket att uppleva på karnevalsområdet, så man ska inte känna sig besviken om man inte fick biljetter till nöjet man hade planerat. Det finns så mycket annat på området att uppleva ändå. Så att komma i karnevalsstämning är jag inte orolig för, det kan man göra oavsett.

(f.v.) Linnea och Anna Gisselsson stod sist när Lundagård kikade i kön.
Foto: Viktor Wallén.