Fram för fler stjärtar

- in Morrhoppan
@Lundagård

Morrhoppan funderar på en viktig skillnad mellan Östberlin och Smålands nation.

I övrigt hoppas hon på fler nationsstjärtar i framtiden.

Populärkulturen har tagit den slutgiltiga segern över den finare diton. I alla fall på Akademiska föreningen.

När Dolph Lundgren gästar Studentafton får Ordkonst lämna Athen till förmån för Hollywoodstjärnan. Poeternas estrad, som planerats sedan länge, får i stället hålla till i källaren.

Arrangörerna klagar nu bittert över att de ”ostraciserats” av ombudsmannen som helt struntat i bokningssystemet.

Morrhoppan å sin sida skäms lite över att hon väljer skräpkulturshjälten, men hoppas att de personer som förstår ordet ostracism får en trevlig afton en trappa ner.

När Lunds nation publicerade en bild på sex tjejer med texten ”L-u-n-d-s-!” tryckta över bakdelarna, anade de föga vad de startat. Knappt en månad senare kontrade Wermlands med en bild på pojkstjärtar med bokstäver som formade ordet ”W-e-r-m-l-a-n-d-s”. Vad som började som en oskyldig sexistisk reklam ser nu på att urarta i ett regelrätt stjärtkrig.

Det är tydligt att trenden går mot ord med fler bokstäver och därmed fler stjärtar. En utveckling som Morrhoppan välkomnar. Nu väntar hon med spänning på ”K-u-r-a-t-o-r-s-k-o-l-l-e-g-i-e-t” och hoppas innerligt att ”A-k-a-d-e-m-i-s-k-a F-ö-r-e-n-i-n-g-e-n-s Ö-v-e-r-s-t-y-r-e-l-s-e” ska ge sig in i kampen.

Det ryktas att Smålands i praktiken tagit bort inträdet till nationens klubbar. Gratisentrén via taket in till rökrutan har länge varit en smitväg för studenter, men i takt med att inflationen äter upp studiemedlet tycks den bli allt mer använd.

Kombinerat med nya klubben Cheap Saturday gör det en utekväll på Smålands… billig.

Medan man i Berlin byggde en mur för att hindra folk från att smita från socialismen, ser Smålands ut att behöva göra det motsatta.

Morrhoppan