Björklund tar över ansvaret för högskolan

- in Nyheter, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Det blir folkpartiledaren och utbildningsministern Jan Björklund som tar över ansvaret för högskolefrågorna efter att partikamraten Tobias Krantz lämnat regeringen.

Under statsminister Fredrik Reinfeldts (M) regeringsförklaring när riksdagen öppnade på tisdagen framkom att högskole-och forksningsministern Tobias Krantz (FP) kommer att lämna regeringen.

Han ersätts på utbildningsdepartementet av den tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni (FP). Hon kommer dock att fortsätta som jämställdhetsminister.

Tobias Krantz ansvarsområden, högskola och forskning, övertas av utbildningsminister Jan Björklund. I ett nyhetsbrev på Partiets hemsida skriver Björklund att det faktum att Krantz lämnar regeringen inte beror på något missnöje:

”Tobias Krantz har fullgjort sitt uppdrag på ett utmärkt sätt. Förändringen beror uteslutande på den förändring i departementsindelningen som äger rum. Utbildningsdepartementet tillförs nya politikområden, som också fortsättningsvis ska delas mellan två statsråd. Högskole- och forskningsfrågorna förs in i utbildningsministerns portfölj, samtidigt som vissa andra utbildningsfrågor förs över till den nya biträdande utbildningsministern och jämställdhetsministern.”

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.