Nya samarbeten med C-kortet

- in Nationer
@Casper Danielsson

Är du trött på matlådan eller behöver komma igång med träningen? Citynationerna har inför vårterminen kryddat sitt eget rabattkort med nya samarbeten.

Fredrik Grotte, kurator på Östgöta nation. Foto: Privat
Fredrik Grotte, kurator på Östgöta nation.
Foto: Privat

Rabattkortet heter C-kortet och erbjuder nedsatta priser på flera ställen i Lund. Bland annat ges 20 kronors rabatt på inträdet till citynationernas egna klubbar, men också på restauranger som M.E.A.T och Herkules Bar. Citynationerna består av Lunds nation, Malmö nation, Göteborgs nation och Östgöta nation.
– Man kan göra ganska mycket med kortet och det funkar bra som ett komplement till de övriga studentrabatterna i Lund, säger Östgöta nations kurator Fredrik Grotte.

C-kort stärker samarbete
De fyra citynationerna Lunds, Göteborgs, Östgöta och Malmös har sedan 90-talet samarbetat genom C-kortet.
– C-kortet är bra för att stärka samarbetet och bandet mellan citynationerna. Nationernas förmän jobbar tillsammans och mot ett gemensamt mål, säger Fredrik Grotte.

Inför terminen har rabattkortet uppdaterats med nya samarbeten. Ett av dem är med Actic Gym.
–Rabatten på Actic är bland de bästa rabatterna man kan få – den är ännu lägre än de vanliga studentrabatterna. Vi förde diskussioner med både 24fitness och Actic, men Actic gav de bästa erbjudandet, säger Fredrik Grotte.

Gäller terminsvis
C-kortet kostar 100 kronor per termin och är tillgängligt för alla som är medlemmar i Studentlund. Hittills under vårterminen har 410 kort sålts. Men marknadsföringen av kortet har än inte varit den mest omfattande.
– Vi har vår facebooksida där man kan hitta alla rabatter, sen kör vi med affischer och muntlig marknadsföring, säger Göteborgs nations kurator Olle Wikman.
– Tidigare år har vi kört vissa event – till exempel har vi haft en C-kortskväll på Herkules Bar, där det varit speciella priser för personer med C-kort, säger han.

C-kortet gäller terminsvis och kan köpas på citynationerna.