Teknologkårens IF upp till division 5

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Teknologkårens IF LTH fortsätter att klättra i seriesystemet. Efter att ha slagit Kiaby i lördagens avgörande kvalmatch är laget nu klart för division 5.

Vägen mot Champions League tuffar på för Teknologkårens IF LTH, TIF. Nästa anhalt blir division 5.

I lördagens andra och avgörande kvalmatch mot division 5-laget Kiaby IF spände TIF musklerna och gjorde processen kort. Laget hade med sig ett 3–1-resultat sedan första mötet, och det dröjde bara tolv minuter innan Olle Torbjörnsson utökade ledningen till sammanlagt 4–1.

TIF hade inga problem att kontrollera matchen efter målet och i andra halvlek klev anfallaren Martin Sollenberg fram som så många gånger förr och dödade matchen med sitt 5–1-mål.

– Det kändes riktigt, riktigt skönt. Det var en trygg seger och det var inte mycket snack om saken, säger John Stjernrup, mittback och inofficiell sportchef i Teknologkårens IF LTH.

Laget var på gång upp till division 5 redan under förra säsongen, men föll då tungt i kvalet mot målglada Liria IF från Malmö. Men en gång är ingen gång och TIF:s nysatsning under säsongen har burit frukt. Med ett nytt och erfaret tränarpar i huvudtränare Roger Jeppsson och assisterande Marcus Hansson har bitarna fallit på plats under säsongen.

– Roger och Marcus har gjort det jättebra under säsongen och vi har blivit mer seriösa i vår organisation under året. I år har det varit mer fokus på själva fotbollen och det har varit 100 procent allvar, säger John Stjernrup.

Den nya inställningen har gjort att några spelare stuckit ut i mängden. Måltjuven Martin Sollenberg, som slutade på 16 mål och tvåa i skytteligan, har varit bärande för lagets offensiv. Men längre bak i planen har också mittbacken Ludvig Hofmann hållit ihop försvaret förtjänstfullt.

– Ludvig har varit skitduktig och ruskigt stabil, säger mittbackskollegan John Stjernrup.

Men vägen mot uppflyttning har inte varit spikrak. Efter en förlustfri svit om elva matcher och en topplacering i slutet av säsongen gick TIF på flera minor – bland annat mot seriesegrande Linero och Hallands nation.

Missräkningen gjorde att TIF fick nöja sig med en andraplacering i division 6, men i efterhand spelar det mindre roll. Nu satsar laget mot nästa säsong – väl där väntar derbymatcher mot såväl Lunds FF som Lunds BOIS.

– Det ska bli riktigt kul – de är ju klassiska klubbar och det hade varit kul att komma före dem, säger John Stjernrup.

Men först väntar en lång försäsong. Kring jul kommer laget att bjuda in till provträningar för intresserade.

– Avancemanget gör att klubben känns större och att vi syns mer. Vi hoppas därför kunna locka till oss ännu fler seriösa spelare nu, säger John Stjernrup.

Fakta

Teknologkårens IF LTH

  • Bildades: 2010
  • Spelar i: Division 5, från och med nästa säsong
  • Tränar och spelar på: Smörlyckans IP
  • Hemmapremiär: Ej satt