Universitetsanställd döms för mordbrand

- in Nyheter
@Casper Danielsson

En 46-årig anställd vid universitetet får ett år och nio månaders fängelse efter upprepade bränder i Matematikhusets källare. Det skriver Sydsvenskan.

Tre fall av mordbrand, men även hemfridsbrott, olaga hot och misshandel. En 46-årig anställd begick upprepade lagbrott under augusti månad – i och utanför tjänst.

I slutet av augusti greps kvinnan misstänkt för att ha anlagt upprepade bränder i Matematikhusets källare.

Under ett och samma tillfälle anlade kvinnan tre separata bränder – bland annat tände hon eld på en kundvagn fylld med mat inför stundande nollningsfirande. Lokalen var fylld med lättantändligt material och i huset befann sig närmare 300 människor.

I samband med de många bränderna, larmades räddningstjänsten och polisen till platsen. I samband med efterföljande förhör, pekades kvinnan ut som skyldig till de tre bränderna mot sitt eget nekande.

Utöver anklagelserna om mordbrand, har hon även gjort sig skyldig till hemfridsbrott, olaga hot och misshandel. Detta efter att ha inlett augusti månad i år med att hota sin tidigare man, tränga sig in i hans bostad och därefter slå hans nuvarande sambo. Det skriver Sydsvenskan.

Nu har tingsrättens dom mot kvinnan fallit.

Kvinnans augustimånad summeras i att hon sparkas från universitetet efter tolv års tjänst och tingsrätten dömer henne till fängelse i ett år och nio månader. Därtill ska ett skadestånd om 4109 kronor utbetalas för de förstörda varorna i samband med branden.