Lundagårds valkompass

I kvalet om valet kan du behöva guidning. Vilket parti är ditt parti? Oroa dig inte: Lundagård har matchat studenternas fem viktigaste valfrågor med riksdagspartierna, och kan dessutom säga vilka partiledare studenterna har störst förtroende för.

Lundagårds valkompass, tryck på bilden för att förstora.
Illustration: Ida Hein Olsson

Om kompassen:

+

Statistiken har inhämtats från samma enkät som opinionsundersökningen. Studenterna fick bland annat fylla i vilken som var deras viktigaste valfråga och vilken partiledare de hade högst förtroende för.

Svaren på valfrågorna har hämtats från partiernas nationella valmanifest. I de fall då detta inte varit tillgängligt har utgångspunkten varit respektive partiprogram och i tredje hand övrig information på partiernas hemsidor.