”Folk lär tröttna på mig snart”

- in Nyheter, Studentliv
@Lundagård

Nu är det klart vem som flyttar in i Sveriges minsta studentboende.

”De valde mig för att jag var kortast”. Madeleine Forsberg spekulerar över varför just hon blev uttagen som vinnaren. Hon är 158,5 cm lång och flyttar den första mars in i stugan som mäter 8,8 kvadratmeter.   Foto: Jens Hunt.
”De valde mig för att jag var kortast”. Madeleine Forsberg spekulerar över varför just hon blev uttagen som vinnaren. Hon är 158,5 cm lång och flyttar den första mars in i stugan som mäter 8,8 kvadratmeter.
Foto: Jens Hunt.

Journalisterna trängs runt Madeleine Forsberg, den 21-åriga studenten i Europastudier som poserar framför kameror i det skarpa morgonljuset. Med spridning över hela Sverige har uppmärksamheten kring det minimala studentboendet under de senaste veckorna varit stort och nu haglar frågorna över Madeleine.
– Det har varit mycket mer fokus på det här än jag hade förväntat mig, men framförallt har det varit roligt. Det finns bra fönster på markhöjd här och det kommer nog bli en hel del  vinkningar, säger Madeleine Forsberg och fortsätter:
– Blir det för mycket får jag väl sätta upp gardiner helt enkelt, men folk lär nog tröttna på mig efter ett tag.

I juryns motivering bakom valet står, förutom att Madeleine är social och utåtriktad, att hon är en obotlig stugromantiker.
– Alla tycker väl om att bo i stugor? När jag såg stugan blev jag kär direkt. Jag har bott mycket i husvagn och i tält och jag tycker om att bo smått, det är mysigt.

Tidigare har hon bott i kollektiv tillsammans med tre killar och kontrasten lär bli stor. Hon verkar dock inte rädd för de utmaningar det kompakta boendet innebär.
– Jag har inga farhågor, det handlar mest om att hitta lösningar på allt praktiskt. Till exempel var jag ska ställa alla skor. Men det finns oanade förvaringsutrymmen har jag insett.

 

 

Än är det inte dags för odling. Foto: Jens Hunt
Än är det inte dags för odling. Foto: Jens Hunt

Hur många skor hon har vill hon inte svara på.
Vad säger vänner och familj?
– Min mamma ska hjälpa till med odlandet och mina kompisar tycker att det är jättekul, vi har redan börjat planera för middagar…
Hur många tror du får plats?
– Oj, jag vet inte. Det ska undersökas och kommer ut på bloggen.

Till sist släcker Madeleine nyfikenheten för alla som undrat över vad som ska odlas i den omtalade täppan bakom husknuten.
– Det blir nog morötter. Det ska vara enkelt har jag hört.

text: Sonia Ericstam