Sommaren i Lund

Det här händer för dig som är lundastudent och stannar i stan över sommaren.

Hallands nation fortsätter traditionen med sommarklubb. I år är det klubben Très Soleil som gäller varje fredag förutom på midsommar. Vid 17 öppnar lougnen med matservering och vid 23 går det över till nattklubb, för den med studentleg.
– Det ska kännas som sommarlounge och lite After Work-aktigt, säger Martin Larrosa, kurator på Hallands nation.

Annars är det relativt lugnt på nationen, förutom för den träningssugne.
– Vi har färdigställt vårt utegym vid vårt soldäck som man gärna får träna på, säger Martin Larrosa.

Jazz på Krischan
Kristianstads nation håller också sommaröppet. Varje onsdag klockan 17 drar pub Sommarkrischan igång och serverar dryck och bland annat hamburgare till midnatt.
– Det kommer även komma band och spela från irländskt till jazz. Datumen är inte satta för när de spelar än, men vi kommer gå ut med det snart på vår Facebook-sida, säger Madeleine Forsberg, kurator på Kristianstads nation. Även på Kristianstads nation ska du ha studentleg för att få komma in.

Sommar på Pennylane heter Lunds nations sommarpub som drar igång imorgon kväll. Sen ska nationen renovera sitt penthouse och sommarpuben håller därför stängt till mitten av juli.

Även Mejeriet laddar inför sommaren med till exempel lördagsklubbar och quiz på onsdagar. För den som vill lära sig mer om kulturhistoriska hus kommer Kulturen att ha flera turer under sommaren.

Lunds kommun fortsätter även i år sin satsning på Sommarlund. Bland nyheterna för i år märks en föreställning i sjön Sjön på LTH med ett sjunkande piano.