LTH Griparna besegrade KTH efter straffdrama

- in Kultur & Nöje

Studenthockeydrabbningen mellan LTH Griparna och KTH blev en jämn historia. Slutresultatet 5-4 kunde fastställas först efter straffläggning. Matchhjälte, med LTH:s avgörande straffmål, blev Jesper Spanne. – Jätteroligt. Man vill alltid lägga en sudden-straff, säger Jesper Spanne.

De två första perioderna av matcherna var jämna och bjöd på chanser för bägge lagen. Inför tredje perioden var ställningen 3-2 till LTH Griparna, som såg ut att kunna hålla undan och vinna.

Men i mitten av tredje perioden hände något. KTH började rada upp heta målchanser och snart kunde Julien Champigny kvittera till 3-3 med en snygg backhand. Strax därpå kom även 3-4 för bortalaget, genom Tyko Tuohimaa.
– Tyvärr dippar vi i tredje perioden och spelar sämre, framför allt i försvaret, säger LTH Griparnas Jesper Spanne.

Men LTH Griparna gav inte upp. Med bara en minut och 40 sekunder kvar av matchen kvitterade Lucas Magnusson för LTH med ett mål som fick Lunds ishall att explodera av glädje.

Under matchen var det stundtals heta känslor på isen med många utvisningar och en del efterslängar. Men Jesper Spanne skulle inte beskriva den som ovanligt grinig.
– Det är alltid känslor när man möter KTH. De spelar gärna fysiskt. Men jag tycker det är kul, säger Jesper Spanne.

4-4 blev slutresultatet under ordinarie tid. Sedan följde en mållös förlängning med spel tre mot tre, innan det var dags för straffläggning. Och där blev Jesper Spanne hjälte för LTH Griparna genom att snyggt sprätta upp den avgörande straffen i höger kryss.
– Man vill alltid lägga en sudden-straff. Lite nervöst var det kanske, men framför allt kul, säger Jesper Spanne.

Tränaren: ”Extremt glada”
Även om LTH Griparna vann matchen fick även KTH anledning att jubla. Trots förlusten vann de nämligen universitetsligan i ishockey.
– Vi är det enda lag som slått KTH den här säsongen, det gör oss extremt glada. Jag tycker vi är bättre stora delar av matchen, säger LTH Griparnas tränare Gustav Pärson som var nöjd med lagets insats.

KTH hade bara 11 utespelare med sig medan ni var betydligt fler. Vilken betydelse fick det?

– Så är det ofta inom universitetshockeyn, men det är lika för alla. Jag tror inte det fick någon avgörande betydelse i dag, säger Gustav Pärson.

Publikintresset för matchen var stort. Över 150 glada studenter, bland dem många internationella, var på plats i ishallen för att heja fram LTH Griparna.
– Vi har haft mycket publik den här säsongen. Det är inte bara många på plats, utan de hejar och skapar bra tryck också. Publiken gör det extra roligt att spela, säger matchhjälten Jesper Spanne.

 

Eftersom bägge lagen hade vita tröjor fick KTH-spelarna låna hockeylaget Lund Giants röd-blå tröjor, med texten Lund över bröstet.

_______________________________________________________________________________________

Matchfakta:

1:a perioden

1-0 (02.55), Chris Turner.

1-1 (05.24), Alexander Nilsson

2-1 (08.05), Christian Stigsson

2:a perioden

2-2 (11.05), Tyko Tuohimaa

3-2 (18.59), Lucas Magnusson

3:e perioden

3-3 (10.49), Julien Champigny

3-4 (13.08), Tyko Tuohimaa

4-4 (18:20), Lucas Magnusson

Straffläggning

5-4 (avgörande straff), Jesper Spanne

Utvisningar: LTH 5×2 min, KTH 3×2 min.