Entreprenörskap i samhällets tjänst

- in Näringsliv, Nyheter

Världens största studentorganisation bjöd in över 300 svenska och internationella studenter för att träffa företag under en konferens på temat entreprenörskap och hållbar utveckling.

Under fredagen ordnade AIESEC, vars huvudidé är att erbjuda internationellt utbyte av praktikplatser, en konferens mellan företag och studenter från Danmark och Sverige. Syftet är att inspirera och introducera studenter till hur man kan bedriva entreprenörskap med hållbar utveckling, inte bara företagsekonomiskt utan också med hänsyn till miljö, hälsa och teknisk och medial utveckling. Studenterna minglade med representanter från företag som till exempel Oatley och EON och deltog i olika workshops.

Viktigt att byta idéer

Roberto Cerrato är en av de ansvariga för konferensen. Han tror att det hos många studenter finns en rädsla för de stora företagen.

– Detta är ett utmärkt tillfälle att bygga broar mellan studenter och företag som annars kan te sig stora och avlägsna för studenter som ännu inte kommit ut i arbetslivet.

Vad har lockat så många internationella studenter till kårhuset? Kasper Jansen från Roskilde kom för att lyssna och lära. Han säger sig vara nöjd med dagen när Lundagård träffar honom.

– Jag har vidgat mina vyer och lärt känna flera nya företag, jag har också lärt mig om processen från idé till verklighet och inte minst hur man presenterar sin idé, säger han.

Kasia Otbromska reser tillbaka till Polen efter sina studier och har därför inget större intresse av att skapa företagskontakter här men hon vill gärna träffa nya människor för att utbyta idéer och få inspiration.

Studenter inspirerar företag

Även företagen kan dra nytta av mötet med studenter tror Erik Wallin från City Conversity AB. De är ju studenterna som ska göra vårt jobb i framtiden, förklarar han och fortsätter:

– Med sin akademiska bakgrund vågar och kan studenter ifrågasätta företagets lösningar, vilket man kanske inte gör när man jobbat länge inom samma företag.

Text: Julia Atiyeh
Foto: Isabel Nilsson