AF-borgen utrymd – efter falskt brandlarm

- in Nyheter

AF-borgens brandlarm utlöstes av en rökmaskin vilket fick drygt 100 personer att utrymma lokalerna. Utöver händelsen har det enligt polisens presstalesperson varit en stillsam kväll i Lund.

Vid 23.50 på fredagskvällen gick brandlarmet i AF-borgen. Samtliga som befann sig i borgen fick utrymmas och vänta utanför borgen till räddningstjänsten kommit till platsen för att undersöka vad som utlöst larmet.
– Det var ett falskt larm som utlöstes av en rökmaskin. Jag var själv inte där men det gick en detektor i Stora salen och de körde rökmaskinen där, säger Erik Molin, säkerhetschef för Lundakarnevalen.

Drygt 100 personer befann sig i borgen när larmet gick. Räddningstjänsten kom till platsen vid midnatt och 00.15 släpptes folk in i borgen igen.

Utanför AF-borgen stod festsugna karnevalsbesökare och väntade på att bli insläppta till karnevalsnöjet Dansen.
– Vi blir ju lite försenade med insläppet. Det är sånt som händer, vi beklagar det såklart. Men vi har börjat släppa in folk nu, säger Erik Molin.

Utöver det falska brandlarmet har det varit en lugn kväll i Lund.
– Det har varit fylleri vid järnvägsstationen där polisen fick omhänderta en person för berusning. Annars verkar det ganska stillsamt, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisen region syd.