Genomtänkta foodtrucks överraskar med spännande smaker

- in Lundagård testar

Det är första gången på Lundakarnevalen som foodtrucks introducerats och blivit en egen sektion. Lundagård har testat de två burgarna som säljs och är imponerade, både av burgarna och av den sköna stämningen som skapats av foodtruck-sektionen.

På tre olika ställen runtom på karnevalsområdet har The Rabbit Hole Foodtrucks slagit upp sina vagnar. De är utplacerade vid fontänen framför rektorshuset, bredvid Domkyrkan och uppe vid Gamla kirurgen. På menyn står två burgare, en köttig variant med högrevschili och en vegetarisk med jackfrukt – en frukt som när den tillagas påminner om kyckling och kött i smaken. Burgarna kostar 60 kronor vardera. De båda serveras med bröd, cole-slaw och picklad rödlök. Efter en titt på den noggrant skrivna ingrediens och allergilistan kan vi konstatera att det även finns veganska och glutenfria alternativ.

Foto: Hannah Edborg
Foto: Hannah Edborg

Till burgaren får man välja antingen salsa eller sriracha-majonäs. Vi överraskas av stinget i burgarna då de är hyfsat starka och på så sätt sticker ut från de annars klassiska snabbmatsburgarna. Maten känns lyxig och är väldigt mättande. Vi känner oss nöjda efter burgaren men har även köpt efterrätten morotscupcakes som naturligtvis måste ätas upp. Även den smakar bra med en tydlig smak av kardemumma och har rikligt med glasyr på toppen.

Foto: Hannah Edborg

Det märks att allt är noga planerat på The Rabbit Hole, allt från maten till dekoren runtomkring. Vagnarna är målade i glada färger och i den ljumma vinden vajar rosafärgade flaggor. Efter att ha inspekterat de tre foodtrucksen väljer vi att sätta oss uppe vid Gamla kirurgen. Här ligger karnevalsområdet Södersken som innehåller flera krogar och ger en verklig festivalkänsla. På den lilla scenen spelar bandet Allra käraste syster som med sin drömska popmusik tillsammans med dofterna från de blommande syrenerna ger en lätt magisk stämning. Vi konstaterar nöjt att The Rabbit Hole Foodtrucks helt klart är en snabbmatsupplevelse utöver det vanliga.

Foto: Hannah Edborg

Bäst: Den trevliga personalen som bidrar till härlig stämning.

Sämst: Efterrätten morotscupcakes ser lite tråkig ut till utseendet.

Oväntat: Den starka såsen som sätter sting på burgarna.

Betyg: Fem av fem foodtrucks

About the author

Related Posts