Sista ansökningsdag till höstterminen 2020

- in Nyheter

I dag (15 april) är sista ansökningsdag till höstens universitetskurser och program. Enligt Universitets- och högskolerådet (UHR) förväntas antalet anmälningar öka kraftigt, därför råder myndigheten till att inte vänta till sista sekund med att skicka in sin ansökan.

– Alla som vill och behöver läsa vidare bör göra sina utbildningsval i god tid innan anmälan till höstterminen stänger, säger Karin Röding, generaldirektör vid UHR, i ett pressmeddelande från UHR.

Till följd av coronavirusets utbrott och dess påverkan på Sveriges ekonomi och arbetsmarknad har regeringen föreslagit ett utökat antal platser vid landets universitet och högskolor. Satsningarna motsvarar 9 300 fler platser 2020 och 6 600 fler platser 2021. Även sommarkurserna öppnar för ytterligare 6 000 platser, vilka går att göra en sen anmälan till.

Enligt UHR har 85 procent av utbildningarna ingen konkurrens, vilket gör att behöriga sökare har god möjlighet att bli antagna i höst.