Mycket satir på Radio AF

- in Studentliv

På måndagsmorgonen inledde Radio AF vårens sändningar. Intresset för att göra radio är rekordstort bland studenterna och programidéerna är många.

– Vi har 17 nya program att bjuda på, säger stationschefen Christian Lagebrant.

Den som under juluppehållet har rattat in Radio AF-frekvensen 99,1 har mötts av ett ändlöst musikspelande. Men nu är aktiviteten i full gång igen och vårens programtablå är spikad. Klockan sju på måndagsmorgonen började sändningarna.

Intresset för Radio AF har ökat stadigt de senaste åren. Nya medarbetare får börja med att gå en grundkurs i radioproduktion, men antalet platser är begränsat.

– Många har föranmält sig till kursen denna termin. Vi tar in runt 40 personer och den blir nog full, säger Christian Lagebrant, stationschef.

I Radio AF är det medlemmarnas idéer som ligger till grund för alla nya program.

– Många vill göra satir kring nyheter och är inspirerade av bland annat Brunchrapporten i P3, säger han.

Radio AF:s nyhetssatir kan du höra i bland annat programmen Världslig allehanda och Vicky Leaxs.

”Stolt över vår musikprofil”

Christian Lagebrant har många nya program att tipsa om. Dock talar han varmast om kanalens musikprofil som han beskriver som en blandning av pop, rock, elektro, hiphop och mycket lokal musik.

– Vi är bra på att hitta musik som kan slå sådär en tre veckor senare. Vår musikgrupp lyssnar igenom alla släppta skivor senaste veckan innan de bestämmer vad som ska spelas. Till exempel spelade vi Familjen långt innan han blev känd och innan någon annan gjorde det, säger han.

Albin vårens stjärnskott?

För att testa deras påstådda förträfflighet ber Lundagård Christian att förutspå vårens stjärnskott. Han leder oss in i studio tre där musikredaktören Oscar Herlin är igång med att avsluta eftermiddagens sändningar. Stalltipset lyder:

– Albin Gromer, en 19-årig kille från Malmö. Han är som en manlig, soulig Robyn, säger Oscar Herlin.

Om tipset väl slår undersöker vi i mitten av februari här på Lundagard.se.