Polisen: "Han blev vild"

- in Studentliv
@Gustaf Eriksson

De två unga korridorarna var goda vänner. Men efter att en av männen ätit upp den andres matlådor attackerade han sin granne med flera knytnävsslag i ansiktet.

– Han fick spel av något slag, säger kriminalinspektör Stefan Söderholm.

Den 20-årige mannen hade lagat mat och iordninggjort flera matlådor hemma i korridorsköket på Sparta. Vid 16:30-tiden på söndagen upptäckte han dock att lådorna var tomma. Efter vissa efterforskningar fick mannen reda på att det var en 22-årig korridorsgranne som hade ätit upp maten.

– De har berättat att de alltid varit vänner, säger Stefan Söderholm, kriminalinspektör på Lundapolisen, och fortsätter:

– Efter att han hört att 22-åringen hade ätit upp matlådorna konfronterade målsäganden honom.

”Blev helt vild”

Den misstänkte 22-åringen tyckte inte att tilltaget ”gjorde så mycket”. Men kort därefter brast det för honom.

– Helt plötsligt blev han helt vild. Han fick spel av något slag och kastade sig över 20-åringen och slog honom flera gånger med knytnävarna i ansiktet, säger Stefan Söderholm.

Brutet näsben

Flera korridorsgrannar fick rycka in för att skilja de två männen åt. Då blödde den angripna kraftigt från näsan. Han fick ta sig till sjukhus där det konstaterades att hans näsben var brutet och att han sannolikt hade drabbats av en lättare hjärnskakning.

22-åringen är nu misstänkt för misshandel.

– Vi kommer nu att hålla ett antal förhör med de inblandade och vittnen för att reda ut vad som verkligen hänt, säger Stefan Söderholm.