110 tentaskrivare fick vända i dörren

- in Nyheter, Studentliv

Datum och tid bestämdes redan i augusti. Men när studenterna kom till Victoriastadion fanns ingen plats och enligt lärarna skulle de inte vara där.

Under onsdagseftermiddagen samlades 110 studenter från industriell ekonomi för att skriva terminens sista tenta på Victoriastadion. Men i salen fanns varken plats åt studenterna eller några lärare från deras kurs.

– Alla gick ju in i salen och så stod vi där 110 personer och bara tittade, berättar Victor Sandberg, ordförande för sektionen för industriell ekonomi.

– Vi blev väldigt överraskade och frågade de lärare som fanns där, men ingen visste att vi skulle skriva tenta så vi fick helt enkelt gå ut igen.

– Ingen hade blivit informerad innan så vi fick försöka ta reda på vad som hände själva. Någon i klassen ringde till institutionen och fick veta att de dubbelbokat salen, säger Emelie Järlid.

Senare under eftermiddagen fick samtliga studenter ett mail från institutionen som förklarade att de fått ett nytt tentatillfälle den 21:e december.

– Det är ju bra att de fixar ett nytt datum så snabbt men detta blir ju ett problem för många studenter. De åker ju på julledighet och har redan bokat resan till exempel, säger Victor Sandberg och fortsätter:

– Det är oacceptabelt att inte få skriva tentan på ett datum som varit utsatt sedan augusti.

– Det är ju rätt många som behöver poängen för sitt CSN, dessutom så har ju folk andra tentor nu också, säger Emelie Järlid.

– Från sektionens håll vill vi ha en förklaring och se så det inte händer igen, förklarar Victor Sandberg.

Lundagård har försökt nå både kursansvarige och studierektorn under eftermiddagen men ingen har haft möjlighet att svara.

LTH:s vicerektor Ingrid Svensson har under torsdagsmorgonen träffat institutionsledningen och meddelat att ytterligare ett tentamenstillfälle kommer att ges i Januari utöver det i den 21 december. Speciallösningar ska också ges till de studenter som inte kan vid någon av de nya tillfällena.

Artikeln uppdateras under torsdagen.

Har du också drabbats av inställda tentor? Hör av dig till lundagard@lundagard.se