Vilken är årets bästa bild?

- in Nyheter

Lundagårds fotografer har återigen fått välja ut sina favoriter från året som gått.

Nu är det upp till dig att rösta fram årets bästa Lundagårdsbild.

Det har tagits otaliga fotografier under 2011. I tidning och på webb har alla sidor av Lunds studentliv dokumenterats från dag till dag.  Här ser du ett urval av de bilder som publicerats under året. Fotograferna har själva valt ut en egen bild de tyckte platsade i vår tävling som ger dig en tillbakablick på  ett alltid lika händelserikt studentår i Lund.

På lundagard.se lägger du din röst på den bild du gillar mest. Bilderna ska också ställas ut i Cafe Athén.

 

1. David Polberger

"Den energiske scoutledaren och företagsutvecklaren Martin Björgell visas vilande i gröngräset i Botan på bilden. Just kontrasten i kombination med bildens ovanliga komposition gjorde att jag fastnade för just den.

2. Jonas Damsgård

Jag valde bilden för att den fångar den nollympiska andan, och en fackelbärares värsta farhåga.

3. Jens Hunt

Brand på Delphi. Jag valde bilden för att tillfället var helt annorlunda än vid vanlig tidningsfotografering. För att få bilderna jag ville ha var jag tvungen att gå så nära som jag vågade. Röken, elden och ljuset från brandbilen i bakgrunden förstärker den spänning och dramatik som rådde vi tillfället.

4. Henrik Larsson

Lundagård uppmärksammade i nr 2 detta år att dagis ofta byggts nära studentboenden i Lund. Bilden skulle illustrera de eventuella problem som skulle kunna uppstå. Jag tycker att jag lyckades bra med det, med hjälp av Johannes Hansen som lånade min frack. Den och han klarade sig oskadda.

5. Stina Qvarnström

Jag tycker att det är en bild med mycket fart och fläkt och det var roligt med ett så välbesökt evenemang, wakeboard mitt på LTH.

6. Jonas Jacobson

Det är inte alltid som både innehållet och estetiken stämmer i en bild, men det tycker jag att det gör i det här fallet. Estetiken är ren och enkel, färg och geometri är i balans. Personalen i receptionen gör hela bilden.

7. John Nordh

Jag ville fånga allt stim och stoj runt pingisbordet för att visa att pingis blandat med fest har blivit ett populärt koncept. Idén kom från början från klubben Dr. Pong i Berlin. På Västgöta nation har man låtit sig inspireras.

8. Andreas Lindbäck

Agnes Forstenberg och Emelie Wallberg, nyligen utexaminerade studenter vid Teaterhögskolan i Malmö, inväntar sin tur att inta scenen under en repetition inför kursens slutföreställning, Tjechovs Tre Systrar. Jag valde bilden för att den fångade ett dramatiskt uttryck.

9. Emil Langvad

I början av året gjorde jag och reporter Cinna ett reportage om studenter med annorlunda extraknäck, ett jobb som resulterade i många bra bilder. Men favoriten måste nog vara denna på Madeleine Hjertstrand som drygade ut sitt CSN genom att klä ut sig till giraffen Lotta och informera skolklasser om trafiksäkerhet.