Frisque får stanna i Sverige

- in Nyheter, Studentliv
@Gustaf Eriksson

På söndagskvällen nåddes Samhällsvetarkårens vice ordförande Jenica Frisque av det efterlängtade beskedet: Migrationsverket har beviljat hennes ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd.

– Jag är överlycklig, säger hon.

”Dear Mrs Frisque, Your application has now been granted.”

Omkring klockan 20 på söndagskvällen delade en jublande glad Jenica Frisque med sig av innehållet i det mejl hon fått från Migrationsverket på Facebook.

I mejlet informerade hennes handläggare henne om att hennes nya ansökan har beviljats.

– Det är en stor lättnad. Jag är väldigt glad, säger hon.

Fick avslag av Migrationsdomstolen

Tidigare i veckan avslöjade Lundagård att Migrationsdomstolen nekat Jenica Frisque, den första internationella studenten någonsin som valts att leda en kår i Lund, uppehållstillstånd. Orsaken var att hon inte utvisats när hennes första ansökan avslogs av Migrationsverket i juni.

I september fick hela kårens presidium högre lön för att Jenica skulle få stanna, men på grund av formaliteteter vägrade alltså Migrationsdomstolen behandla hennes överklagan.

Det ledde till att Jenica tvingades bo hos en bekant i Köpenhamn. För en dryg vecka sedan lämnade hon in en ny ansökan. Nu står det klart att den har beviljats.

”Skönt att visa-fiaskot är över”

Beskedet innabar slutet på en kamp som pågått i omkring fyra månader.

– Det är oerhört skönt att det här visa-fiaskot är över. Det har varit en väldigt jobbigt, men samtidigt oerhört lärorikt, säger hon.

Nu ser hon fram emot att kunna fokusera helhjärtat på kårarbetet.

– Jag känner mig mer laddad än någonsin. Jag är så otroligt tacksam över all hjälp jag har fått och jag vill verkligen ge tillbaka till universitetet och studenterna. Jag vill göra ett bra jobb nu för att det ska kännas värt mödan, säger hon.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Migration Migraines

I first came to Sweden in 2013 to