"Vi har det minutiöst planerat"

- in Internationellt, Studentliv
@Jacob Hederos

På tisdagsmorgon drar Arrival day igång, dagen då universitetet samkör för att välkomna de internationella studenterna.

Sju stationer, två arbetspass, 120 volontär-faddrar, många walkie-talkies och minibussar. Under tisdagen står faddrar redo på starten i Kastrups flygplats för att guida studenterna som ska hitta till AF-borgen och registreras på lärosätet.

– Vi vill underlätta för alla studenter som kommer hit, så att de känner sig välkomna. Därför samkör vi allt på en dag i stort format, för att inte det bara ska bli Gamla kirurgen som möter de som kommer, säger fadderansvariga Daniel Lindström på International Desk.

Anmälningstiden har gått ut för höstens verksamhet, men i början av oktober öppnar chansen för att anmäla sig till vårens aktiviteter.

– Häften av alla volontärer på Arrival Day är internationella studenter som har bott och studerat i Lund tidigare. Att så många utländska studenter ställer upp och hjälper till tror jag visar att de själva uppskattade den service de själva fick när de anlände till Lund, säger Daniel Lindström.

Känns det som att alla förberedelser är klara?

– Absolut. Det kommer säkerligen bli några sista-minuten avhopp bland faddrarna, men det har vi räknat med. Vi har det minutiöst planerat, så det ska nog gå bra, säger Faddersansvariga Daniel Lindström.