Bostadsbolaget på is

- in Bostad, Studentliv
@Jacob Hederos

Trots höga ambitioner sköt universitetsstyrelsen upp beslutet. Bolaget som skulle ge universitetet möjligheten att hyra ut till alla får vänta.

– Den här frågan får inte bli hängande, säger Per Eriksson.

Som Lundagård tidigare berättat, vill rektorn att universitetet ska hyra bostäder från bland annat kommunen för att dämpa bostadsbristen. Men för att göra det behövde universitetet starta ett bolag som kan stå för uthyrningen. Efter invändningar från jurister får nu rektorn dra tillbaka sina planer, och beslutet läggs på is fram till nästa möte.

– Det råder lite olika uppfattningar på juristavdelningen om hur vi ska kunna organisera bolaget. Vi har dels pratat om ett holdingbolag, men också om att hålla det under vår bostadsstiftelse Akademihemman. Nu får vi utreda frågan till nästa möte, säger rektor Per Eriksson.

Per Eriksson betonar att det är viktigt att beslutet fattas så snart som möjligt.

– Den här frågan får inte bli hängande. Om man tittar på grundutbildningen, så är detta den mest prioriterade frågan för universitetet. Utbildningen håller, men utan bostäder har vi ingen möjlighet att genomföra våra ambitioner.

Nästa möte med universitetsstyrelsen hålls den 11 november.