Gräv, bilaga och Tandem

En djupdykning i grävandets grunder.

Igår hade vi finbesök på redaktionen. Joakim Andersson och Emma Johansson från HD-Sydsvenskans Gräv-nav kom och pratade om deras bästa gräverfarenheter och grävtekniker.
Jag träffade Joakim när vi var på GRÄV-seminariet i Jönköping och frågade om han var sugen på att föreläsa för Lundagård. Efter lite meckande med kalendrar så blev det således av – kanske lite tack vare förre Lundagårdsredaktören Axel Jönsson, som jobbat med både Joakim och Emma på HD. Hans Q-bild på väggen lockade fram en del skratt.

Vi har även börjat publicera artiklarna från jubileumsbilagan. Under kategorin ”Lundagård 95 år” kan du följa tidningens 95-åriga historia. Lagom till jubileumsfesten ska alla artiklar ligga ute på hemsidan, men redan nu kan du läsa bilagan som PDF här.

Ikväll rullar Tandemstafetten igång. Dagens seriestripp av Fredrik Toreblad fångar ganska bra känslan jag hade när jag cyklade stafetten för Lunds nation 2011 och 2012 (har jag sagt att jag och min cykelpartner Fredrik Påhlsson vann sträckan utanför Ringhals 2011?). I år har vi tre fotografer och två reportrar som är på plats i Göteborg, Båstad och Lund.

Nästa vecka börjar sista papperstidningen (för oss tre avgående redaktörer) att redigeras. Känns smått overkligt…