Besöksrekord

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Lundagard.se är i ett stim!

46 322. Så många unika IP-adresser hittade till lundagard.se de senaste sju dagarna. Ett besöksrekord utan dess like i lundagårdssammanhang.

Angelica Kauntz krönika om studielön blev en viral succé med omnämnanden i Dagens nyheter och Expressen. Kul att få ytterligare en bekräftelse på att större riksmedier läser Lundagård och att tidningen är en del av den nationella högskoledebatten.

Drygt 39 000 IP-adresser har klickat sig in på Angelicas krönika. Som jämförelse har Sminkade sig svarta – sen såldes de på auktion från 2011, vår näst mest lästa artikel, drygt 14 500 unika besökare.

Anledningen till att krönikan kunde bli så viral ligger antagligen i rubriksättningen och användandet av ordet lön istället för bidrag. Idén att studier ska likställas med arbete är inte ny, men uppenbarligen är det mer provocerande att se ordet lön i samband med studier.

I fredags hettade det också till med översvämningen i centrala Lund, där en person tragiskt avled efter att en buss skenat. Jag befann mig i Helsingborg efter att ha jobbat för vår Helsingborgsredaktion under dagen, så Kenneth ledde det övergripande arbetet på plats och på redaktionen i Lund. Drygt tre reportrar och två fotografer var involverade under kvällen med mycket nyhetspuls. Det är alltid lika häftigt att se hur effektiv en nyhetsorganisation kan bli när en så stor händelse inträffar.

Helsingborgsredaktionen nämnde jag också i förbifarten. I torsdags hade vi terminens första möte på vår redaktion på Villan i Helsingborg. Vi kom på flera idéer och nyheter att följa upp under våren. Bland annat ska Helsingborgsredaktionen få mer utrymme på hemsidan och det ska kunna vara mer spontanbevakning av evenemang och händelser. I praktiken innebär det sistnämnda att det inte nödvändigtvis är vi redaktörer i Lund som delegerar uppdrag till reportrarna i Helsingborg, utan att de har fria händer att själva genomföra jobb.

Imorgon ska vi tre redaktörer intervjuas i Radio AF:s nya podsatsning Hårt snackEnligt inbjudan ska vi komma med ”ett glatt humör”, men med tanke på gårdagens premiärsändning blir det snarare grillning och skjutjärnsfrågor.
Kan bli kul! Programmet sänds söndagen den 22 februari klockan 20.

Mot nya horisonter!

/ Carl-Johan, webbredaktör