Radio UPF är Sveriges bästa närradio

- in Nyheter
@Lundagård

Radio UPF gör Sveriges bästa närradio.

Det tycker Radioakademin som på torsdagen belönade studentprogrammet från Lund – för andra året i rad.

– Det är en bekräftelse på att vi verkligen gör något bra. Att förra årets pris inte var någon tillfällighet, säger redaktionschefen Helena Paulsson.

Priset delades ut vid Stora radiogalan som hölls i Stockholm på torsdagen. Radio UPF (Utrikespolitiska föreningen) fick priset bland annat för man med ”driv och lätthet manövrerar kring tunga utrikespolitiska frågor”.

Programmet fick priset för andra året i följd – trots att man inte gjort så stora förändringar.

– Det är samma stil på programmet. Men vi har en del nya medarbetare och hur vi låter beror till stor del på personen. Men vi är fortfarande väldigt mycket P1-wannabee, säger Helena Paulsson, 24, som läser juridik.

Kul intervjua Jan Eliasson

Radio UPF sänder på Radio AF:s frekvens. Men den här gången var Radio AF, som vunnit närradiopriset tidigare, inte ens nominerat. Radio UPF fick i stället priset i konkurrens med Nyhetsröster på Uppsala Studentradio och Think Globally på KTH:s studentradio.

Vad är du mest nöjd med under året?

– Det var väldigt kul att intervjua Jan Eliasson. Men jag är nog mest nöjd med att vi har en ny, fin hemsida.

Vad ska ni göra för att vinna för tredje året i rad?

– Vi ska bli ännu tightare ljudmässigt. Och jobba lite mer med det personliga tilltalet. Annars tror jag att vi har hittat det vinnande konceptet, säger Helena Paulsson.

Text: Patrik Kronqvist
Pressbild: Anna Hult/Radio UPF