Lundagård testar tält- och smånöjen

- in Karneval, Kultur & Nöje
@Lundagård

Osäker på vilket tält- och smånöje som är värt att prova? Lundagårds medarbetare springer runt på området och testar åt dig!

Rätt&Fel-chapel

Vig dig och ta ditt brölloppsfoto i chapelet. Ett skelett friar till mig och vi vigs trots att bara en säger ja till giftemålet. Good enough! Tyvärr dröjer det innan bilderna redigeras från bluescreen och kommer upp på fototavlan, så räkna inte med att få se förevigandet. Något förvirrad organisation men jobbarna bjuder både på sig själva och på en Elvis-trudelutt.

Text: Julia Atiyeh

 

Smånöjet massage eller massaker. Döden vantar bakom en av gardinerna.
Smånöjet massage eller massaker. Döden vantar bakom en av gardinerna.

Massagemassaker

Sjukgymnasterna erbjuder en skönt inramad upplevelse. Hjulet stannar första gången på stolsmassage. Ett gäng karlar ger mig några luftfärder i stolen, vilket ackompanjeras av egen skönsång. En order om att stampa sönder ett plastglas avslutar sessionen. Bjuder på magpirr, men avslappnande? Nja..

Den andra gången hjulet stannar blir det massaker, Kinesisk droppmassage. Ett förvillande lugn sprider sig, men illamåendet kickar oväntat in efter en stund och jag svajar vidare, småchockad.

Text: Jacob Hederos

 

”När fel känns rätt”

Om du ångrar valet jeans och T-shirt som karnevalsutstyrsel kan ett besök till Klädkammarens tält vara värt ett besök. Med ett fiskespö hissar man upp en slumpmässig outfit under disken och byter om bakom ett skynke. Efteråt kan man föreviga sitt nya jag på ett foto och, om man vill, gå runt på festivalområdet utklädd i två timmar. Det sista rekommenderas varmt om man ämnar att ragga – folk uppskattar djuröron väldigt mycket.

Text: Nina Saric

 

smanoja-karnevel-alt2

”Karne vel”

Särskrivningar – denna misshandel av språket har nu gjorts till ett nöje och en tävling. Inne i tältet finns det skådespelare som gestaltar ett tillstånd eller adjektiv och en mängd rekvisita. Din uppgift är att använda dessa för att skapa fyra sammansatta ord som finns utsatta på en tavla på tältets insida. Snabbast med att sätta ihop alla fyra ord hamnar högst upp på ”på äng tavlan”. Fullkomlig vansinnigt och riktigt, riktigt kul.

Text: Nina Saric

20100521_0718

 

Tänk fel – kom rätt

Smått förvirrande tält med olika ”rum” där man får utöva lite hjärngympa. Tänker man fel så tänker man rätt och får passera nästa dörr. Trots karnevalister som ger ledtrådar är det inte busenkelt, därav en lätt irritation över sina egna brister. Plus för att ”rummen” verkligen har inretts enligt varje tema och för att man också övar ansiktsmusklerna.

Text: Dajana Kovacevic

Spå din ekonomiska framtid

I stället för en Zelda med sjal i håret och vid kjol möts man av två ekonomistudenter med inplastade spåkort i ett mörkt tält. Själva nöjet varar i sisådär 5 minuter och efteråt är man inte mycket klokare. Framtiden innebar i princip allt tänkbart. Charm och chokladmynt höjer dock betyget.

Text: Dajana Kovacevic

Rätt & Fel-chapel

Om du har tröttnat på internet-dejting och konkurrensen på nationernas dansgolv kan Rätt & Fel-chapellet vara värt ett besök. Här slipper man onödigt förspel och blir direkt vigd av en överförfriskad Elivis eller varför inte en lieman. Vem ens nya maka eller make är blir en överraskning när man kommer ut och får se på bröllopsbilden. Roligt men förmodligen ännu roligare att stå inne i tältet och agera vigselförättare.

Text: Annika Wilhelmsson

 

Skåne till Danmark eller Sverige

Det är dags att ta ställning, ska Skåne tillhöra Sverige, Danmark eller bli en självständig ö? Genom att kavla upp ärmarna och hugga i med spaden väljer man i vilket land Skånes jord ska ligga. Ens ställningstagande motiveras med ett inlägg på väggen. På fredagsnatten såg Danmark ut att leda men vår nya landstillhörighet är oklar fram till söndag. Mycket trevligt mottagande och bra stämning drar upp betyget för tältet som annars inte är särskilt anmärkningsvärt.

Text: Annika Wilhelmsson

32

Sketchistens – en felosofisk föreställning

30 minuters spex som driver med samhällets institutioner, fenomen och paradoxer. Är man blind om man inte ser meningen med livet? Är man rörelsehindrad om man drar lama skämt? Småkillar och äldre damer skrattar i kör och när orkestern drar igång är det svårt att låta bli att klappa takten. Tältakustiken sviker ibland men det är roligt, fyndigt och klart sevärt!

Text: Julia Atiyeh

Japansk gameshow

Utmana din partner, förälder, kompis eller en total främling i sumobrottning eller i att ducka för rörliga hinder. Räkna med att bli ordentligt påhejad av de tre högljudda och fanatiska kommentatorerna. Inredningen känns inte särskilt utstuderad. Men å andra sidan är högtalarna maxade och spottar ut galna musiksnuttar och ljudeffekter på precis rätt sätt.

Text: Per Kudo

Ondskans-hoppborg-(JJ)

 

Ondskans hoppborg

Vad som är meningen bakom namnet Ondskans hoppborg är oklart. Inget hos hoppborgen utstrålar någonting som skulle kunna tolkas som ont. Min första tanke var att sektionen kunde ha ansträngt sig mer. Men snabbt insåg jag att man aldrig ska underskatta enkelheten. Skratten ekade högt när gamla som unga studsade runt och försökte undvika platt fall. Med smått värkande ben och kläderna på sned vandrade jag därifrån förvånansvärt lycklig över att ha återfunnit barnet inom mig.

Text: Irina Bernebring- Journiette

Husvagnssemester-1-skall-kompletteras

 

Husvagnssemester i Lundagård

Resekranka studenter på budget kan åka på husvagnsemester i Lundagård för ynka fem kronor. Kön rör sig snabbt framåt och väntetiden är minimal. Byt sedan om till camparens favoritutstyrsel – joggingdress och posera för kameran på bästa sätt framför husvagnen påhejad av åskådarna runt omkring. Med dig hem får du ett trevligt fotografi som minne. Roligt, enkelt och lättillgängligt.

Text: Irina Bernebring Journiette

Bikt-kanske-(JJ)

 

Biktbåten

Jag har fortfarande svårt att greppa vad som egentligen hände efter att jag steg in i det vita tältet. Jag möttes av en man i prästkostym, fick titta på bilder av Anna Anka och fick bekänna mina innersta synder. Precis när det kändes som att det roliga skulle börja och som att jag skulle få utforska äventyret längre in i tältet visades jag ut igen. Idén var bra men genomförandet dåligt.

Text: Irina Bernebring Journiette

Döden-på-karnevalen-1-(JJ).tif-

 

Interaktiv teater utan poäng

Döden på karnevalen är verkligen Döden på karnevalen. Det utlovas interaktiv teater med 18 olika slut. Det bådar alltså gott. Men tyvärr är berättarrösten snarast otydbar, och förvirring är den mest genomgående känslan under föreställningen.

Det är givetvis en ordvits som utlöser det stora skrattet, och tyvärr står detta skämt relativt ensamt. Det kanske är hårt, men när inte ens slutscenen ger någon klarhet, lämnar jag tältet med endast ett ord på läpparna.

”Jaha?”

Text: Jacob Hederos

Foto: Jonas Jacobsson

Text: Nina Saric, Dajana Kovacevic, Jacob Hederos, Per Kudo och Julia Atiyeh

Foto: Jonas Damsgård, Stina Qvarnström och Joakim Johansson