Sing Hallelujah!

Dr. Albans gamla 90-tals dänga letade sig ut ur mina hörlurar vid femtiden idag. Jag brukar i regel sätta på den låten när jag lämnat in en hemtenta, och idag hade jag min första av fyra Final Exams.

Det var i kursen Hong Kong Politics och jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Men under två timmar satt jag och svettades i den luftkonditionerade tentasalen med 80 andra lokala studenter och svarade på frågorna. Det var essäsvar som gällde, och för första gången var jag tvungen att skriva med en introduktion samt en sammanfattning på en salstenta. Mycket jobb, men jag tror det gick vägen i alla fall.

Jag presenterar mig som Carl för mina internationella vänner, så därför blir den här affischen lite extra lustig.

Jag firade med en äppelcroissant och kaffe i solen, och har sedan börjat ladda om inför morgondagens tenta i Politics of the Global South. Där har vi fått ut frågorna i förväg, så jag, Christine och Ashleigh ska sitta och traggla essäsvaren imorgon förmiddag innan tentan.
Helgen som gick spenderade jag med att plugga inför tentorna, men på lördagen skolkade jag lite och åkte till Repulse Bay och pluggade på stranden. 32 grader i skuggan och härligt solsken gjorde att effektiviteten kanske blev lite lidande, men det var i vart fall stimulerande att få lite sol.

På lördagskvällen åkte jag, Diana, Jessie och Vicki till Michelin-restaurangen Tim Ho Wan vid Olympic station och krängde degknyten och annat gott. Efter lite tédrickande begav vi oss till rooftopbaren Aqua Spirit i TST, lyssnade på tung loungemusik och försökte föra samtal som bröts av den tunga basen.

Stranden i Repulse Bay.
Det var betydligt fler helgflanörer där än vad bilden visar. Mängder av turister från Mainland i likadana färgglada kepsar vällde in över stranden varannan kvart.

Några andra bytisar kom också förbi, och amerikanen Brian, vars föräldrar är från Sydkorea, fick begär efter koreansk mat. Sagt och gjort begav vi oss till en koreansk restaurang som hette Chum-Chum i närheten av Kowloon Park. Brian blev lika lyrisk som ett barn i en godisaffär, och beställde in rätt efter rätt åt oss och lät oss smaka av Soju och risvinsvodka. En kul upplevelse!

När jag vaknade i söndags och såg mina bytisvänners posta bilder på dem själva och deras mödrar insåg jag att det var Mors dag, och tänkte förekomma istället för förekommas. Därför loggade jag in på Skype och uppvaktade min mor med lite skönsång och gratulationer. Hon skrattade och sa att det ju var trevligt att få uppvaktning, men att jag var drygt två veckor för tidig. Jag lovade henne att det minsann var Mors dag och att hon skulle vara tacksam. Efter samtalet var jag tvungen att googla Mors dag och insåg mycket riktigt att det inte råder någon internationell konsensus om när Mors dag infaller. Tydligen kan man fira Mors dag vid ett tiotal olika tillfällen under året, inte så dåligt minsann!

IMG_2468
Koreansk köttsushi, kallad Gimbap, i Hongkong.

Jag ser att Hedvig fått spana in snygga Lamborghinis och att hon också har en del tentaplugg. Känns skönt att tentaångesten förenar oss studenter över hela världen.

Nu ska jag lägga mig och gå upp tidigt imorgon för att peppa inför salstentan. Nästa tenta efter morgondagens är på måndag, så därför tänkte jag unna mig en dagsutflykt till ön Cheung Chau där de firas Bullfestival. Tydligen bygger lokalinvånarna ett gigantiskt torn av bullar som klättrare sedan ska klättra upp för. Låter ju tillräckligt festligt för att inte få beskådas, och de som känner mig sen tidigare vet ju att jag är svag för kakor och bullar…

Over and out!
Veckans…
låt: ”Get Lucky” av Daft Punk. Spelas överallt, när som helst och ofta.
… rätt: Sushi utan fisk och med kött. Kallas Gimbap och är tydligen väldigt populärt i Sydkorea.
… citat: ”So do you have any party-tricks?”
… citat 2: ”Oh, I hope we get lucky cakes!”
… citat från lärare: ”Have you typed your essay by yourself?”
… miss: Tandemstafetten saknade jag lite i fredags. Hoppas den levererade!
… fel: Mögel. Hittade en t-shirt längst ner i garderoben som var grön istället för vit. Liksom min ryggsäck som börjat bli beklädd med vitgröna svampar. Ska kastas snarast.