Steve alltför misskött – måste pausas

- in Nyheter
@Pontus Bark

Student-TV, Steve, har pausats. Beslutet togs på Akademiska föreningens styrelsemöte förra onsdagen.  Anledningen uppges vara organisatoriska problem.

Oscar Hillmann, verksamhetschef på Akademiska föreningen, förklarar bakgrunden till beslutet:

– Beslutet är taget för att utskottet under en längre tid inte fungerat tillräckligt självständigt eller tillfredsställande. Detta är ingenting nytt för i år utan har alltså pågått under en längre tid.

Han menar att Akademiska föreningens styrelse har tagit ett operativt beslut att begränsa Steves åtaganden till att fullfölja de aktiviteter som de redan avtalat med vissa parter, till exempel livesändningen av kommunstyrelsens möte som sker var tredje vecka. De nationer och kårer som blivit lovade att spela in filmer till baler och liknande ska få hjälp att göra detta. Däremot tar Steve inte på sig några nya åtaganden.

– Viktigt att poängtera är att styrelsen inte har befogenhet att lägga ner Steve. Detta beslut måste i så fall tas av överstyrelsen vid ett möte som kommer att äga rum under vårterminen 2014, säger Oscar Hillmann.

– Fram tills dess kommer Steves dagliga verksamhet med programsändningar att vara pausad, säger han.

Klockan slutar ticka

Att pausa kanalen väcker många känslor. Lisa Blidnert är en av medarbetarna på Steve och står bakom programmet God Eftermiddag Lund.

– Det är bara på grund av att organisationen är så misskött som det inte har fungerat. Alla som får in Steve på TV:n hemma vet att det nästan alltid bara är en bild på en klocka som tickar. Jag och min kompis har egentligen haft det enda riktiga programmet sedan vi engagerade oss i februari, säger hon.

Organisatoriska problem

På studentlund.se presenteras Steve som Sveriges äldsta student-TV kanal. TV-kanalen erbjuder studenter att utbilda sig i att sända TV och engagera sig genom att skapa allt från talkshows till morgonprogram och nyhetsreportage. Trots detta har det sedan en tid tillbaka varit endast ett fåtal program som faktiskt producerats på Steve.

– I morse, efter ett möte med Robin Wikström som är programchef på AF, fick jag och min kollega reda på att vi inte längre kan fortsätta med vårt program då Steve stoppats på obestämd framtid, säger Lisa Blidnert.

– Det är såklart riktigt synd att det blir såhär. På Steve finns både tid och resurser för studenter att kunna sända TV. Det var inga problem i att engagera sig egentligen, det är organisationen som är så oerhört missköt och har så varit i flera år. Förmännen har helt enkelt inte skött sin uppgift, säger hon.

 

Nuvarande televisionsförman Vilhelm Hallberg och före detta televisionsförman David Axelsson har inte kunnat nås för en kommentar.