Technoklubb ersätter Kålleseum

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Tiderna förändras och Göteborgs nation förändras med dem. Det säger nationskurator Olle Wikman om att långkörarklubben Kålleseum nu ersätts av en technoklubb.

Klubben Kålleseum har varit ett inslag i Göteborgs nations klubbreportoar sedan tiotals år tillbaka. Men inte nu längre. Från och med torsdag tar technoklubben Reaktor över torsdagskvällarna på Göteborgs nation.
– Kålleseum har varit ett av de äldsta klubbkoncepten i Lund. Det har varit lite det stora dragplåstret för vår del – men nu satsar vi helhjärtat på technoklubben, säger Göteborgs nations kurator Olle Wikman.

Varför?
– Vi vill ha en nisch som sticker ut. De flesta klubbarna i Lund är ganska mainstream och särskiljer sig inte på något sätt. Techno är något som det finns en stor efterfrågan på och det ska bli jättespännande att dra i gång, säger Olle Wikman.

Kritik finns – men många positiva
Den nya klubbsatsningen har inte gått obemärkt förbi. Kritiska röster har höjts mot förändringen – bland annat på technoklubbens facebookevent, där några personer vädrar sitt missnöje. Men Olle Wikman menar att förändringen är ett nödvändigt ont och att många är positiva.
– Många är glada över att vi gör den här satsningen – techno är en musikgenre som inte fått mycket uppmärksamhet i Lund på senaste tiden, säger han och fortsätter:
– Det har absolut funnits kritik – men detta är ett steg som vi måste ta. Vi vill ha en mer nischad klubbkultur som sticker ut och inte hamnar i det för kommersiella.

Göteborgs nations kurator Olle Wickman. Foto: Casper Danielsson
Göteborgs nations kurator Olle Wikman. Foto: Casper Danielsson

En gång i månaden
Kålleseum hölls varannan torsdag – men den nya technoklubben kommer att hållas runt en gång i månaden.
– Nationen satsar till varje event och vill göra någonting extra av det. Vi ska inte bara öppna dörrarna utan man ska kunna förvänta sig någonting extra när vi bjuder in, säger Olle Wikman.

Olle Wikman och Göteborgs nation har arbetat med att stuva om i lokalen under sommaren och lovar stordåd.
– Det har varit strålande förberedelser. Vi har renoverat, köpt in nytt ljus och skapat en spännande miljö. Jag tror att detta blir väldigt bra, säger han.

Förändringen av Kålleseum påverkar inte Göteborgs nations övriga klubbutbud.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Efter rånvågen – nationerna vill ha bättre dialog med kommunen

En rånvåg skakade Lund i början av december.