Brand på Matematikcentrum igen – kvinna gripen

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Under tisdagsmorgonen greps en kvinna misstänkt för en brand vid Matematikcentrum vid Lunds tekniska högskola. Det är andra gången det sker på en vecka.

Larmet om branden kom några minuter efter klockan nio på tisdagsmorgonen. Matematikcentrum fick utrymmas, men enligt Anna–Maria Persson var branden inte omfattande och ingen kom ingen till skada.
– Branden släcktes i tid och det blev inga omfattande skador på fastigheten, säger hon.

Enligt Matematikcentrums husprefekt Mario Natiello släcktes branden snabbt av studenter och personal.
– Folket som var i huset sprang till brandsläckaren och släckte branden. Branden är släckt och det blev inga allvarliga skador på byggnaden. Byggnaden kommer vara avspärrad till polisen är klar, sen tar vi över och städar upp, säger han.

Branden startade i källaren och en kvinna greps kort efter misstänkt för att ha anlagt branden. Ärendet rubriceras just nu som mordbrand.
– Patruller är fortfarande på platsen och innan vi vet mer så rubriceras fallet som mordbrand, säger Jimmy Modig informatör på polisens ledningscentral.

Det är inte första gången Matematikcentrum utsätts för en anlagd brand. Förra måndagen började det brinna på bottenvåningen i huset.
– I dag var det i källaren, förra måndagen var det på bottenvåningen, säger Anna–Maria Persson.

Hur tar sig personen in?
– Huset och bottenvåningen är öppen, säger Anna–Maria Persson.

Husprefekt Mario Natiello fyller i:
– Förra måndagen var det en mindre brand på bottenvåningen. Och det var samma rutiner som nu: Hjälpsam personal och studenter släckte. Men den gången fanns det ingenting att gå på för polisen – men den här gången hade de bra koll. Jag vet inte om det är samma person eller inte, säger han.

Polisen utreder just nu på platsen.