LTH–novischer kan slå världsrekord

- in Nyheter
@Casper Danielsson

750 personer i världens största mänskliga bild av ett kugghjul. Under tisdagen genomförde många av LTH:s novischer ett ambitiöst försök att bli historiska.

En googlesökning på ordet ”engineering” resulterar i hundratals bilder på kugghjul. Av den anledningen valde Lunds tekniska högskola att under sin temadag om framtidens ingenjör välkomma sina novischer genom att försöka skapa världens största mänskliga bild av just ett kugghjul. Det tidigare världsrekordet innehöll 250 personer, men i LTH:s försök ingick hela 750 personer.

''Vågen'' går runt kugghjulet. Foto: Najla Vallander
”Vågen” går runt kugghjulet. Foto: Najla Vallander

Med rekordförsöket ville projektledaren Björn Söderström visa de blivande ingenjörerna att allt är möjligt, bara man gör det tillsammans. Det var avslutningen på en dag fylld av upplevelsebaserade övningar där gruppdynamik stod i centrum.
– Vi har skapat något riktigt coolt i dag och visat att man kan göra vad som helst tillsammans, säger han.

Varför blev det just ett försök att slå ett världsrekord?
– Vi satt på ett spånmöte och pratade om vad vi ville göra, och då hade vi många sjuka idéer. Att slå ett världsrekord var ett av de sjukare, säger han.

Nu ska all dokumentation från rekordförsöket skickas in till Guinness rekordbok för att få världsrekordet bedömt och bekräftat. Beslutet väntas komma senast inom tre veckor.