Brand vid Vildanden: ”Ingen fara för allmänheten”

- in Nyheter

Det brinner i en container på Bondevägen, i närheten av studentområdet Vildanden. En person har fått vård av ambulanspersonal efter att ha andats in rök.

Branden bröt ut vid 9 på morgonen i en container innehåller en kompressor, berättar Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänst syd för Lundagård. Containern ligger i direkt anslutning till en industribyggnad. Räddningstjänsten håller på att försöka släcka branden och har flyttat containern för att minska risken för spridning. Branden anses vara under kontroll.

Det brinner just nu i närheten av Vildanden.
Foto: Läsarbild/Kristina Cekanovic

En person har i samband med släckningsförsök andats in rök och har tagits om hand om av ambulanspersonal, enligt Gustaf Sandell. Men det finns ingen anledning för boende i området att oroa sig för röken eller explosionsrisk, säger Gustaf Sandell.

– Det finns ingen fara för allmänheten.

Studenten Kristina Cekanovic blev vittne till branden när hon satt och väntade på bussen. Hon skriver till Lundagård att ”Det känns om man bor på AFB:s hus på Vildanden. Jag hostar.”

Blev du vittne till branden? Tipsa Lundagård via lundagard@lundagard.se