Mys i korridoren med Carl Norén

- in Studentliv

– Oj, har ni en egen tvättstuga här? Utbrister Carl Norén.

Han fick en guidad visning i vinnarkorridoren på Norra Fäladen av Fanny Söderkvist på tisdagskvällen. Stämningen var upprymd inför den stundande konserten.

Korridoren i tegelstenshuset på Kämnarsvägen 71 är stor och luftig. Två våningar ger plats för 12 korridorare med gemensamt, vardagsrum, kök och tvättstuga. Gänget hade precis käkat pizza och kollat på the Simpsons när Carl Norén och Radio AF kom.

Det här är första gången jag har en konsert i en korridor, sa han till korridorspubliken och rivstartade sin akustiska solospelning med That’s the way I like it.

Korridorsfolket satt i soffan med rödvinsglas och myste. Den undanskjutna tv:n har fått ge plats åt singersongwritern.

Snack om gymnasieskolor

Kamerorna blixtrade. Carl Norén fortsatte med We’re going out tonight. Miljövetaren Fanny Söderkvist, som skickade in sin motivering till tävlingen hade ett stort leende på läpparna.

Det känns fantastiskt att få vara med om en konsert här med honom. Han spelade med sitt band Sugarplum fairy på Sydskånska för ett par år sedan. Det missade jag. Och i måndags, på min födelsedag fick vi veta korridoren hade vunnit och att Carl Norén skulle komma hit.

Stämningen i korridoren var lugn och gemytlig. Hon motiverade spelningen med att de flesta i korridoren var nya. Det verkar ha gett effekt på det nya gänget. I söndags bakade de lussekatter och om ett par veckor ska de ha en julmiddag.

Carl Norén mellansnackade och frågade var korridorarna kom ifrån. Norrköping och Linköping var de dominerade orterna. Men en var från Borlänge, samma stad som honom. Det ledde omedelbart till en diskussion om stadens gymnasieskolor med glimten i ögat.

”Trevligare i Lund”

Med munspel och gitarr sjöng han sin singel The Anger och rundade av med en stillsam Brothers. Efter spelningen berättade om sitt korridorsboende i Stockholm.

– Då pluggade jag slavisk kultur och politik, och litteraturvetenskap. Vi hade egna kök och alla var på sitt rum. Det var så tyst att man blev skrämd av ljudet som hördes när någon gick ut och stängde sin dörr. Det är trevligare på korridorerna i Lund och Uppsala.

Sedan bjöds det på kladdkaka i soffan. Korridorarna och Carl Norén sjöng ”Ja må hon leva” för Fanny Söderkvist.